Recept krabmousse met witvis
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
- 300 gram witvis zonder graad of vel
- 2 blikjes krabvlees (2 keer 170 gram)
- 2 eieren (eiwit en dooiers gescheiden)
- 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
- 2 lente uitjes, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
- 1 el vissaus
- 1 el limoensap
- Peper
- Zout
- 8 reepjes rode peper
- 8 reepjes lente ui
- Laat de krab uitlekken in een vergiet en knijp het overtollige vocht er met je handen uit
- Doe de witvis samen met de eierdooiers, rode peper, citroengras, lente uien, limoensap en vissaus in een keukenmachine
- Pureer tot gladde mousse
- Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom
- Voeg de vismousse toe aan het krabvlees en schep goed door elkaar
- Voeg het eiwit toe en spatel luchtig door de mousse
- Verdeel de mousse over 4 bakjes met een inhoud van circa 175 ml
- Zet een stoommand op een pan met kokend water
- Zet twee bakjes in de stoommand en doe er de deksel van de stoommand op
- Stoom de krabmousse in 20 minuten gaar
- Herhaal dit met de andere twee bakjes
- Stort de bakjes op een bord (je kunt de mousse ook uit de bakjes lepelen)
- Garneer elke mousse met twee reepjes rode peper en twee reepjes lente ui
- Je kunt het gerecht warm of koud serveren
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-krabmousse-met-witvis/
3.5.3208