Recept krabmousse met witvis
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Delicaat voorgerecht met krab en witvis. Heerlijk zacht door de mousse en lekker fris door de limoen, bosui en citroengras
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 300 gram witvis zonder graad of vel
  • 2 blikjes krabvlees (2 keer 170 gram)
  • 2 eieren (eiwit en dooiers gescheiden)
  • 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
  • 2 lente uitjes, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
  • 1 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • Peper
  • Zout
Garnering
  • 8 reepjes rode peper
  • 8 reepjes lente ui
Bereidingswijze
  1. Laat de krab uitlekken in een vergiet en knijp het overtollige vocht er met je handen uit
  2. Doe de witvis samen met de eierdooiers, rode peper, citroengras, lente uien, limoensap en vissaus in een keukenmachine
  3. Pureer tot gladde mousse
  4. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom
  5. Voeg de vismousse toe aan het krabvlees en schep goed door elkaar
  6. Voeg het eiwit toe en spatel luchtig door de mousse
  7. Verdeel de mousse over 4 bakjes met een inhoud van circa 175 ml
  8. Zet een stoommand op een pan met kokend water
  9. Zet twee bakjes in de stoommand en doe er de deksel van de stoommand op
  10. Stoom de krabmousse in 20 minuten gaar
  11. Herhaal dit met de andere twee bakjes
  12. Stort de bakjes op een bord (je kunt de mousse ook uit de bakjes lepelen)
  13. Garneer elke mousse met twee reepjes rode peper en twee reepjes lente ui
  14. Je kunt het gerecht warm of koud serveren
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-krabmousse-met-witvis/