Recept Maiskoekjes met avocado
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Mexicaanse koekjes van mais en acocado. Heerlijk als gezonde snack tussendoor of als licht voorgerecht. Serveer er chilisaus bij waar je eventueel wat pinda's en koriander in mixt.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
  • 1 ei
  • 130 gram mais
  • 1 avocado, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el citroensap
  • 3 el verse fijngehakte koriander
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Meng het ei met het zelfrijzend bakmeel in een grote kom
  2. Voeg de mais, lente ui, rode peper, citroensap, koriander, knoflook en avocado toe en meng goed door elkaar
  3. Voeg een snuf zout en peper toe
  4. Meng nog een keer goed door elkaar
  5. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  6. Schep 1 grote eetlepel van de mais/avocado mix in de pan en druk met de bolle kant van de lepel plat tot een koekje van 1 cm dik
  7. Afhankelijk van de grootte van de pan herhaal je dit tot je niets meer in de pan kwijt kunt
  8. Bak elke kant in circa vijf minuten goudbruin
  9. Draai het koekje voorzichtig met een spatel om en bak de andere kant ook vijf minuten bruin
  10. Laat uitlekken op keukenpapier
  11. Bak op deze manier alle koekjes tot je beslag op is
  12. Serveer met chilisaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-maiskoekjes-avocado/