Mexicaanse koekjes van mais en acocado. Heerlijk als gezonde snack tussendoor of als licht voorgerecht. Serveer er chilisaus bij waar je eventueel wat pinda's en koriander in mixt.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
1 ei
130 gram mais
1 avocado, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 rode peper, fijngehakt
2 lente-uitjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram zelfrijzend bakmeel
2 el citroensap
3 el verse fijngehakte koriander
Peper
Zout
Bereidingswijze
Meng het ei met het zelfrijzend bakmeel in een grote kom
Voeg de mais, lente ui, rode peper, citroensap, koriander, knoflook en avocado toe en meng goed door elkaar
Voeg een snuf zout en peper toe
Meng nog een keer goed door elkaar
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
Schep 1 grote eetlepel van de mais/avocado mix in de pan en druk met de bolle kant van de lepel plat tot een koekje van 1 cm dik
Afhankelijk van de grootte van de pan herhaal je dit tot je niets meer in de pan kwijt kunt
Bak elke kant in circa vijf minuten goudbruin
Draai het koekje voorzichtig met een spatel om en bak de andere kant ook vijf minuten bruin
Laat uitlekken op keukenpapier
Bak op deze manier alle koekjes tot je beslag op is
Serveer met chilisaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-maiskoekjes-avocado/