Een echte Thaise salade met in kokosmelk gepocheerde kipfilet. De salade is zoet door de dressing van de kokosmelk en limoen en de mango. De pinda's geven het een lekkere bite. Lekker met wraps.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 kipfilets
200 ml kokosmelk
3 el vissaus
1 el limoensap
2 el rietsuiker
½ mango, geschild en in repen gesneden
½ komkommer, geschild en in linten geschaafd met een kaasschaaf
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 lente-uitje, in ringen gesneden
3 el verse koriander, fijngehakt
Handvol pinda's
Paar mooie slabladeren
Bereidingswijze
Giet de kokosmelk in een pan waar de kipfilets inpassen
Voeg de suiker, limoensap, de helft van de rode peper en de vissaus toe
Leg de kipfilets naast elkaar in de pan
Breng aan de kook en draai het vuur dan laag
Pocheer de kipfilets 15 minuten in het vocht met de deksel op de pan
Haal de kipfilets er dan uit en giet de kokosmelk in een kom
Dit pocheervocht gebruik je later als dressing over de salade
Trek de kipfilet in kleine stukjes uit elkaar
Hussel de sla, koriander, lente ui, rode peper, mango, komkommer en kipstukjes in een kom door elkaar
Giet een deel van de kokosmelk dressing naar smaak over de salade
Hussel de dressing goed
Leg het slamengsel op een mooi bord
Strooi de pinda's over de salade
Lekker met wraps
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-gepocheerde-kip-kokosmelk/