Recept gepocheerde kip in kokosmelk
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte Thaise salade met in kokosmelk gepocheerde kipfilet. De salade is zoet door de dressing van de kokosmelk en limoen en de mango. De pinda's geven het een lekkere bite. Lekker met wraps.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 kipfilets
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 2 el rietsuiker
  • ½ mango, geschild en in repen gesneden
  • ½ komkommer, geschild en in linten geschaafd met een kaasschaaf
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 lente-uitje, in ringen gesneden
  • 3 el verse koriander, fijngehakt
  • Handvol pinda's
  • Paar mooie slabladeren
Bereidingswijze
  1. Giet de kokosmelk in een pan waar de kipfilets inpassen
  2. Voeg de suiker, limoensap, de helft van de rode peper en de vissaus toe
  3. Leg de kipfilets naast elkaar in de pan
  4. Breng aan de kook en draai het vuur dan laag
  5. Pocheer de kipfilets 15 minuten in het vocht met de deksel op de pan
  6. Haal de kipfilets er dan uit en giet de kokosmelk in een kom
  7. Dit pocheervocht gebruik je later als dressing over de salade
  8. Trek de kipfilet in kleine stukjes uit elkaar
  9. Hussel de sla, koriander, lente ui, rode peper, mango, komkommer en kipstukjes in een kom door elkaar
  10. Giet een deel van de kokosmelk dressing naar smaak over de salade
  11. Hussel de dressing goed
  12. Leg het slamengsel op een mooi bord
  13. Strooi de pinda's over de salade
  14. Lekker met wraps
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-gepocheerde-kip-kokosmelk/