Recept Krabtartaar met avocado en appel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een fris timbaaltje met appel, krab en avocado. De roos van avocado lijkt heel moeilijk, maar is een kwestie van geduld. De wasabi maakt het gerecht wat scherper, maar als je dat niet wilt, dan kun je het makkelijk weglaten.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 blikje krabvlees, uitgelekt
  • 1 el mayonaise
  • 1 kleine friszure appel (ik gebruikte een jonagold)
  • 1 tl wasabi (optioneel)
  • 1 avocado (helft voor de roos, helft in de timbaal)
  • Peper
  • Zout
  • Sap van halve citroen
Bereidingswijze
  1. Snijd de avocado doormidden
  2. Maak van de ene helft de roos als garnering (zie mijn bovenstaande blog voor beschrijving)
  3. Prak de andere helft fijn in een kom
  4. Voeg daar het uitgelekte krabvlees aan toe
  5. Schil de appel en snijd in kleine blokjes
  6. Voeg toe aan de krab en avocado
  7. Meng goed door elkaar
  8. Voeg de mayonaise, citroensap en een flinke snuf peper en zout toe
  9. Voeg optioneel de wasabi toe
  10. Meng alles goed door elkaar
  11. Maak twee mooie timbaaltjes en geef de roos avocado van avocado er bij om samen te delen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-krabtartaar-avocado-en-appel/