Een fris timbaaltje met appel, krab en avocado. De roos van avocado lijkt heel moeilijk, maar is een kwestie van geduld. De wasabi maakt het gerecht wat scherper, maar als je dat niet wilt, dan kun je het makkelijk weglaten.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
1 blikje krabvlees, uitgelekt
1 el mayonaise
1 kleine friszure appel (ik gebruikte een jonagold)
1 tl wasabi (optioneel)
1 avocado (helft voor de roos, helft in de timbaal)
Peper
Zout
Sap van halve citroen
Bereidingswijze
Snijd de avocado doormidden
Maak van de ene helft de roos als garnering (zie mijn bovenstaande blog voor beschrijving)
Prak de andere helft fijn in een kom
Voeg daar het uitgelekte krabvlees aan toe
Schil de appel en snijd in kleine blokjes
Voeg toe aan de krab en avocado
Meng goed door elkaar
Voeg de mayonaise, citroensap en een flinke snuf peper en zout toe
Voeg optioneel de wasabi toe
Meng alles goed door elkaar
Maak twee mooie timbaaltjes en geef de roos avocado van avocado er bij om samen te delen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-krabtartaar-avocado-en-appel/