Recept bietenpannenkoeken
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 16
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 220 gram gekookte rode bietjes
- 100 gram feta
- Peper
- Zonnebloemolie
- 1 golden delicious appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 tl suiker
- 50 ml droge witte wijn
- 75 gram gerookte kip in kleine stukjes gesneden (optioneel)
- Breng de appel samen met de wijn in een steelpan aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat de appel nog 5 minuten zachtjes koken
- Breng op smaak met de suiker
- Voeg eventueel de gerookte kip toe en bak dan nog even mee
- Mix alle ingrediƫnten in een keukenmachine door elkaar tot een glad beslag
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan
- Schep een soeplepel met beslag in de pan en maak er een mooi rondje van
- Bak twee minuten en draai voorzichtig om
- Bak ook de andere kant twee minuten
- Leg de pannenkoek op een bord en bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier tot het beslag op is
- Serveer de bietenpannenkoeken met de appel(kip)chutney
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-bietenpannenkoeken/
3.5.3208