Recept bietenpannenkoeken
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Heerlijke luchtige hartige pannenkoeken van rode biet en feta. Lekker als bijgerecht bij een stukje kip of als gezonde snack.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 16
Ingrediƫnten
Bietenpannenkoeken
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 220 gram gekookte rode bietjes
  • 100 gram feta
  • Peper
  • Zonnebloemolie
Appelchutney
  • 1 golden delicious appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl suiker
  • 50 ml droge witte wijn
  • 75 gram gerookte kip in kleine stukjes gesneden (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Breng de appel samen met de wijn in een steelpan aan de kook
  2. Zet het vuur dan laag en laat de appel nog 5 minuten zachtjes koken
  3. Breng op smaak met de suiker
  4. Voeg eventueel de gerookte kip toe en bak dan nog even mee
  5. Mix alle ingrediƫnten in een keukenmachine door elkaar tot een glad beslag
  6. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan
  7. Schep een soeplepel met beslag in de pan en maak er een mooi rondje van
  8. Bak twee minuten en draai voorzichtig om
  9. Bak ook de andere kant twee minuten
  10. Leg de pannenkoek op een bord en bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier tot het beslag op is
  11. Serveer de bietenpannenkoeken met de appel(kip)chutney
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-bietenpannenkoeken/