Een heerlijk tussen- of nagerecht met verse vijgen. En het gesmolten citroenijs is niet alleen heel fris, maar ook een makkelijke basis voor een begeleidende saus. De kaas en pistachenootjes geven het gerecht een bite.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
6 rijpe vijgen
100 gram gesmolten citroensorbetijs
1 el honing
Handvol pistachenootjes
50 gram parmezaanse kaas
1 el boter
Bereidingswijze
Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin
Haal ze er uit en leg opzij
Verhit de boter in de koekenpan
Snijd de vijgen doormidden
Leg de vijgen met op hun snijkant in de pan en bak ze op laag vuur in circa drie/vier minuten zacht
Draai ze dan voorzichtig om en bak nog twee minuten op de bolle kant
Draai het vuur uit en laat de vijgen afkoelen
Snijd de kaas in kleine blokjes
Leg per persoon drie vijgenhelften op een bord
Besprenkel met wat honing
Garneer met de nootjes en de kaas
Lepel er wat gesmolten ijs overheen als saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-vijgen-citroensaus/