Recept vijgen met citroensaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk tussen- of nagerecht met verse vijgen. En het gesmolten citroenijs is niet alleen heel fris, maar ook een makkelijke basis voor een begeleidende saus. De kaas en pistachenootjes geven het gerecht een bite.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 6 rijpe vijgen
  • 100 gram gesmolten citroensorbetijs
  • 1 el honing
  • Handvol pistachenootjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 el boter
Bereidingswijze
  1. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin
  2. Haal ze er uit en leg opzij
  3. Verhit de boter in de koekenpan
  4. Snijd de vijgen doormidden
  5. Leg de vijgen met op hun snijkant in de pan en bak ze op laag vuur in circa drie/vier minuten zacht
  6. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog twee minuten op de bolle kant
  7. Draai het vuur uit en laat de vijgen afkoelen
  8. Snijd de kaas in kleine blokjes
  9. Leg per persoon drie vijgenhelften op een bord
  10. Besprenkel met wat honing
  11. Garneer met de nootjes en de kaas
  12. Lepel er wat gesmolten ijs overheen als saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-vijgen-citroensaus/