Recept aziatische kokkels
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk Aziatisch gerecht dat heel simpel te maken is. Kokkels bevatten veel zand dus moeten eerst goed gespoeld worden. De gele bonenpasta koop je bij de toko. Lekker met bimi, maar als je dat niet kunt vinden dan kun je ook peultjes of sugarsnaps gebruiken.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 500 gram kokkels
  • 1 el gele bonenpasta (toko)
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
  • 125 ml kippenbouillon
  • 400 gram bimi (Chinese broccoli) of gebruik peultjes of sugarsnaps
Bereidingswijze
  1. Kokkels bevatten veel zand dus eerst moeten ze goed schoongemaakt worden
  2. Doe de kokkels in een grote pan met water en voeg een flinke snuf zout toe en doe het deksel op de pan
  3. Laat enkele uren staan
  4. Giet het water af en vul de pan opnieuw met water
  5. Laat nog een uurtje staan
  6. Giet wederom af
  7. Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote hapjespan
  8. Bak de gember en knoflook 1 minuut
  9. Voeg de kokkels toe
  10. Schep voorzichtig om
  11. Voeg de gele bonenpasta en bouillon toe
  12. Roer weer voorzichtig door elkaar
  13. Laat enkele minuten zacht doorkoken tot alle kokkels open staan
  14. Schep op elk bord de helft van de kokkels en giet de saus er over heen
  15. Lekker met gekookte bimi of peultjes of sugarsnaps
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-aziatische-kokkels/