Een makkelijke maaltijd met gegrilde entrecote en een Aziatische marinade op basis van rode peper en sojasaus. De spinazie en taugé maken het lekker knapperig en erg gezond.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 entrecotes
300 gram verse spinazie
100 gram taugé
50 ml olijfolie
50 ml sojasaus
3 el gembersiroop
4 el rijstazijn
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
Handvol pinda's
Bereidingswijze
Meng voor de marinade de olijfolie, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn, rode peper en knoflook in een pan
Breng de marinade aan de kook
Haal dan de pan van het vuur
Laat 5 minuten zachtjes doorkoken
Bak de entrecotes op de gril of bbq rosé of hoe je ze zelf lekker vindt en laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
Verdeel de spinazie en taugé over vier borden
Snijd het vlees in plakken en leg even in de marinade
Leg het vlees op de groenten en besprenkel elk bord met de rest van de marinade
Strooi er wat pinda's over
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-entrecote-salade/