Recept Aziatische entrecote salade
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijke maaltijd met gegrilde entrecote en een Aziatische marinade op basis van rode peper en sojasaus. De spinazie en taugé maken het lekker knapperig en erg gezond.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 entrecotes
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram taugé
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml sojasaus
  • 3 el gembersiroop
  • 4 el rijstazijn
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Handvol pinda's
Bereidingswijze
  1. Meng voor de marinade de olijfolie, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn, rode peper en knoflook in een pan
  2. Breng de marinade aan de kook
  3. Haal dan de pan van het vuur
  4. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken
  5. Bak de entrecotes op de gril of bbq rosé of hoe je ze zelf lekker vindt en laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
  6. Verdeel de spinazie en taugé over vier borden
  7. Snijd het vlees in plakken en leg even in de marinade
  8. Leg het vlees op de groenten en besprenkel elk bord met de rest van de marinade
  9. Strooi er wat pinda's over
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-entrecote-salade/