Recept Kibbeling met erwtenpuree en chips
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een portie verse kibbeling van echte kabeljauw met zelfgemaakte remouladesaus (eventueel met zelfgemaakte mayonaise), een groene erwtenpuree en chips.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Kibbeling
  • 400 gram kabeljauw
  • 150 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 10 gram viskruiden
  • 1 eierdooier
  • Peper
  • Zout
Erwtenpuree
  • 500 gram diepvrieserwten
  • Scheutje citroensap
  • Peper
  • Zout
Remouladesaus
  • 1 sjalotje
  • 1 dl mayonaise
  • 1 el peterselie
  • ½ el kappertjes
  • 1 middelgrote augurk
  • Scheutje augurkenvocht
  • Zout en peper
Bereidingswijze
Kibbeling
  1. Snijd de vis in stukjes van 4 centimeter
  2. Bestrooi ze met de helft van de viskruiden en een flinke snuf peper en zout
  3. Meng in een kom de eierdooier met de bloem en de andere helft van de viskruiden
  4. Roer goed door elkaar
  5. Voeg dan langzaam de melk toe en blijf roeren tot een mooi glad beslag
  6. Verhit de frituurpan tot 180 graden
  7. Frituur de kibbeling 5 minuten tot ze knapperig goudbruin zijn
  8. Laat uitlekken op keukenpapier
Erwtenpuree
  1. Kook de erwten in een laag water in 10 a 12 minuten gaar
  2. Giet af en bewaar het kookvocht
  3. Pureer met een staafmixer tot puree
  4. Voeg een deel van het kookvocht samen met de citroensap en peper en zout naar smaak toe en pureer nogmaals tot mooie gladde zachte puree
Remouladesaus
  1. De sjalot pellen en ragfijn snipperen
  2. De kappertjes fijnhakken
  3. De augurk in hele kleine blokjes snijden
  4. De peterselie fijnhakken
  5. Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kibbeling-erwtenpuree-en-chips/