Recept Kibbeling met erwtenpuree en chips
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 400 gram kabeljauw
- 150 ml melk
- 100 gram bloem
- 10 gram viskruiden
- 1 eierdooier
- Peper
- Zout
- 500 gram diepvrieserwten
- Scheutje citroensap
- Peper
- Zout
- 1 sjalotje
- 1 dl mayonaise
- 1 el peterselie
- ½ el kappertjes
- 1 middelgrote augurk
- Scheutje augurkenvocht
- Zout en peper
- Snijd de vis in stukjes van 4 centimeter
- Bestrooi ze met de helft van de viskruiden en een flinke snuf peper en zout
- Meng in een kom de eierdooier met de bloem en de andere helft van de viskruiden
- Roer goed door elkaar
- Voeg dan langzaam de melk toe en blijf roeren tot een mooi glad beslag
- Verhit de frituurpan tot 180 graden
- Frituur de kibbeling 5 minuten tot ze knapperig goudbruin zijn
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Kook de erwten in een laag water in 10 a 12 minuten gaar
- Giet af en bewaar het kookvocht
- Pureer met een staafmixer tot puree
- Voeg een deel van het kookvocht samen met de citroensap en peper en zout naar smaak toe en pureer nogmaals tot mooie gladde zachte puree
- De sjalot pellen en ragfijn snipperen
- De kappertjes fijnhakken
- De augurk in hele kleine blokjes snijden
- De peterselie fijnhakken
- Vermeng alle ingredienten in een kom en breng de remouladesaus op smaak met peper, zout en een klein scheutje augurkenvocht
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kibbeling-erwtenpuree-en-chips/
3.5.3208