Recept Gepocheerd ei uit magnetron
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijk vegetarisch voorgerecht dat romig smaakt door het gepocheerde ei en tevens fris door de geroosterde sla met avocado mousse. De kaas geeft de hartige bite.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 eieren
  • 2 kropjes little gem sla
  • 1 avocado
  • Sap van halve limoen
  • 75 gram yoghurt
  • Handvol geraspte parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Pureer de avocado met het limoensap en 75 gram yoghurt
  2. Voeg peper en zout naar smaak toe en pureer nogmaals goed door tot gladde mousse
  3. Snijd de kropjes sla in zes delen en rooster ze met de snijkant naar beneden in een droge koekenpan twee minuten
  4. Draai ze om en rooster nogmaals twee minuten tot ze licht geblakerd zijn
  5. Breek een ei in een magnetron bestendige kom
  6. Prik met een sateprikker of punt van klein scherp mesje drie gaatjes in de dooier (dit voorkomt dat je ei explodeert in de magnetron)
  7. Giet er voorzichtig water bij tot het ei onder water staat
  8. Dek af met een bord dat ook magnetron bestendig is
  9. Zet de kom met deksel 1 minuut in de magnetron
  10. Schep dan met een grote lepel het ei uit de kom en leg op een bord
  11. Maak zo ook het andere ei klaar
  12. Leg op elk bord naast het ei de helft van de avocadopuree
  13. Leg daar de drie sla parten op
  14. Verdeel de kaas over de twee borden
  15. Sprenkel er eventueel wat olijfolie over en zout op het ei
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-gepocheerd-ei-magnetron/