Een makkelijk vegetarisch voorgerecht dat romig smaakt door het gepocheerde ei en tevens fris door de geroosterde sla met avocado mousse. De kaas geeft de hartige bite.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 eieren
2 kropjes little gem sla
1 avocado
Sap van halve limoen
75 gram yoghurt
Handvol geraspte parmezaanse kaas
Peper
Zout
Bereidingswijze
Pureer de avocado met het limoensap en 75 gram yoghurt
Voeg peper en zout naar smaak toe en pureer nogmaals goed door tot gladde mousse
Snijd de kropjes sla in zes delen en rooster ze met de snijkant naar beneden in een droge koekenpan twee minuten
Draai ze om en rooster nogmaals twee minuten tot ze licht geblakerd zijn
Breek een ei in een magnetron bestendige kom
Prik met een sateprikker of punt van klein scherp mesje drie gaatjes in de dooier (dit voorkomt dat je ei explodeert in de magnetron)
Giet er voorzichtig water bij tot het ei onder water staat
Dek af met een bord dat ook magnetron bestendig is
Zet de kom met deksel 1 minuut in de magnetron
Schep dan met een grote lepel het ei uit de kom en leg op een bord
Maak zo ook het andere ei klaar
Leg op elk bord naast het ei de helft van de avocadopuree
Leg daar de drie sla parten op
Verdeel de kaas over de twee borden
Sprenkel er eventueel wat olijfolie over en zout op het ei
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-gepocheerd-ei-magnetron/