Een heerlijke rijk gevulde salade met gemarineerde rode biet, sappige sinaasappel, walnoten en gebakken of gegrilde biefstuk. De Parmezaanse kaas is optioneel, maar smaakt wel lekker in samenhang met de bittere chocola.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
200 gram gemengde sla
2 biefstukken van circa 125 gram
20 gram pure chocola (liefst minstens 70 procent cacao)
50 gram walnoten, in stukjes
1 sinaasappel
1 rauwe biet
50 ml droge sherry
50 ml rijstazijn
1 el suiker
1 el olijfolie
1 el balsamico azijn
50 gram geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingswijze
Schil de biet en snijd hem in partjes
Kook de partjes biet in ruim water in circa 30 minuten gaar
Giet de biet af en doe ze in een kom
Verwarm de rijstazijn met de sherry en suiker circa 5 minuten in dezelfde pan tot alle suiker is opgelost en je een dikke marinade hebt
Doe de partjes biet weer terug in de pan en schep goed door de marinade