Recept Salade met biefstuk en chocola
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke rijk gevulde salade met gemarineerde rode biet, sappige sinaasappel, walnoten en gebakken of gegrilde biefstuk. De Parmezaanse kaas is optioneel, maar smaakt wel lekker in samenhang met de bittere chocola.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 200 gram gemengde sla
  • 2 biefstukken van circa 125 gram
  • 20 gram pure chocola (liefst minstens 70 procent cacao)
  • 50 gram walnoten, in stukjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 rauwe biet
  • 50 ml droge sherry
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Schil de biet en snijd hem in partjes
  2. Kook de partjes biet in ruim water in circa 30 minuten gaar
  3. Giet de biet af en doe ze in een kom
  4. Verwarm de rijstazijn met de sherry en suiker circa 5 minuten in dezelfde pan tot alle suiker is opgelost en je een dikke marinade hebt
  5. Doe de partjes biet weer terug in de pan en schep goed door de marinade
  6. Pel de sinaasappel en verwijder de witte vliesjes
  7. Gril of bak de biefstukken mooi rosé en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
  8. Snijd dan in mooie plakken
  9. Leg de sla op een mooi groot bord
  10. Maak een dressing van de balsamico azijn met de olijfolie
  11. Hussel deze door de sla
  12. Verdeel de partjes sinaasappel en biet over de salade
  13. Leg ook de biefstuk plakken op de salade
  14. Bestrooi de salade met de walnoten
  15. Schaaf er tenslotte nog de chocolade overheen
  16. Optioneel: bestrooi nog met de Parmezaanse kaas
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-salade-biefstuk-en-chocola/