Recept Salade met forel, avocado en radijs
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een fris en gezond hoofdgerecht met geroosterde sla, radijsjes en een mousse van avocado met ansjovis. De warme gerookte forel geeft een ziltige tegenhanger aan het frisse van de groenten. Lekker met stikbrood met gezouten boter.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 avocado
  • 75 ml karnemelk
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 bosui, fijngehakt
  • Peper
  • 8 radijsjes
  • 2 kropjes little gem sla
  • 125 gram gerookte forel
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Pureer de avocado met de karnemelk, peterselie, ansjovis, snuf peper, bosui, knoflook en limoensap tot mousse
  3. Snijd de kropjes sla in drie parten
  4. Rooster ze in een droge koekenpan twee minuten op de snijkant en draai ze dan om
  5. Rooster ze vervolgens twee minuten op de andere kant tot ze licht geblakerd zijn
  6. Snijd de forel in grove stukken
  7. Leg op aluminiumfolie en vouw dicht tot luchtdicht pakket
  8. Zet 5 minuten in de oven
  9. Verdeel de avocado mousse in tweeën en schep op de twee borden
  10. Leg op elk bord drie sla parten
  11. Snijd de radijsjes in plakjes en leg bij de sla
  12. Verdeel de forel ook in tweeën en leg op de sla
  13. Lekker met stokbrood met gezouten boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-salade-met-forel-avocado-en-radijs/