Eend met gekarameliseerde appel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Eend op Franse wijze met gekarameliseerde appeltjes en een jus om in te zwemmen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 eendenborstfilets (doe het, je zult er geen spijt van krijgen)
  • 1 frisse appel (Breaburn of Elstar)
  • 2 EL appelstroop
  • 3 EL appelazijn
  • oregano
  • 1 bosuitje
Bereidingswijze
  1. Haal de eendjes een half uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  2. Dep ze goed droog met keukenpapier.
  3. Kerf met een scherp mes een ruitjespatroon in de vetlaag.
  4. Laat een anti-aanbakpan goed heet worden (geen olie toevoegen) en bak de filets acht minuten op midden/hoog vuur op de vetkant.
  5. Keer om en bak de huidkant nog eens vier minuten.
  6. Haal de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
  7. Schil de appel en snij de appel in dunne partjes.
  8. Bak de appels in twee eetlepels van het bakvet van de eend.
  9. Voeg de appelstroop, appelazijn en oregano toe.
  10. Laat vier minuten inkoken tot stroperige saus.
  11. Snijdt dan de eend in mooie stukken (trancheren) en leg op bord.
  12. Appels erbij en saus in apart kommetje serveren.
  13. Strooi er tenslotte wat bosuitjes over.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/eend-met-gekarameliseerde-appel/