Eend met gekarameliseerde appel
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
- 2 eendenborstfilets (doe het, je zult er geen spijt van krijgen)
- 1 frisse appel (Breaburn of Elstar)
- 2 EL appelstroop
- 3 EL appelazijn
- oregano
- 1 bosuitje
- Haal de eendjes een half uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Dep ze goed droog met keukenpapier.
- Kerf met een scherp mes een ruitjespatroon in de vetlaag.
- Laat een anti-aanbakpan goed heet worden (geen olie toevoegen) en bak de filets acht minuten op midden/hoog vuur op de vetkant.
- Keer om en bak de huidkant nog eens vier minuten.
- Haal de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
- Schil de appel en snij de appel in dunne partjes.
- Bak de appels in twee eetlepels van het bakvet van de eend.
- Voeg de appelstroop, appelazijn en oregano toe.
- Laat vier minuten inkoken tot stroperige saus.
- Snijdt dan de eend in mooie stukken (trancheren) en leg op bord.
- Appels erbij en saus in apart kommetje serveren.
- Strooi er tenslotte wat bosuitjes over.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/eend-met-gekarameliseerde-appel/
3.5.3208