Recept Wortel paté
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een frisse wortelpaté die lekker is met salade en een stuk brood met gezouten boter. ideaal voor een zomerse maaltijd in het park of op het strand.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Ingrediënten
Wortelpaté
  • 600 gram geschrapte wortel in kleine stukken
  • 1 grote ui, in kleine stukken gesneden
  • 4 eieren
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • 75 gram walnoten
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 beker crème fraiche van 125 ml
  • Zout
  • Paneermeel
  • Boter voor invetten
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Doe de wortels met de ui, komijn, koriander en een snuf zout in een pan met klein laagje water en laat 25 minuten koken
  3. Giet het water af en pureer alles tot mooie wortelpuree
  4. Meng in een grote kom de crème fraiche met de eieren tot romige egale massa
  5. Hak de walnoten grof
  6. Voeg de kaas en de noten toe aan het ei/crème fraiche mengsel
  7. Schep nu ook de wortelpuree er door heen
  8. Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar zijn gemengd
  9. Vet een cakeblik in met boter en bestrooi wat paneermeel op de bodem en langs de randen
  10. Giet de het wortelmengsel er in en druk voorzichtig aan en strijk de bovenkant vlak
  11. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie
  12. Zet het cakeblik in een braadslee of grote ovenschaal
  13. Giet daar heet water in tot 1 centimeter onder de rand van het cakeblik
  14. Zet 50 minuten in de oven
  15. Haal de cake er uit en laat minimaal 1 uur afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-wortel-pate/