Recept Wortel paté
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
- 600 gram geschrapte wortel in kleine stukken
- 1 grote ui, in kleine stukken gesneden
- 4 eieren
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- 75 gram walnoten
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 beker crème fraiche van 125 ml
- Zout
- Paneermeel
- Boter voor invetten
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe de wortels met de ui, komijn, koriander en een snuf zout in een pan met klein laagje water en laat 25 minuten koken
- Giet het water af en pureer alles tot mooie wortelpuree
- Meng in een grote kom de crème fraiche met de eieren tot romige egale massa
- Hak de walnoten grof
- Voeg de kaas en de noten toe aan het ei/crème fraiche mengsel
- Schep nu ook de wortelpuree er door heen
- Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar zijn gemengd
- Vet een cakeblik in met boter en bestrooi wat paneermeel op de bodem en langs de randen
- Giet de het wortelmengsel er in en druk voorzichtig aan en strijk de bovenkant vlak
- Dek de bovenkant af met aluminiumfolie
- Zet het cakeblik in een braadslee of grote ovenschaal
- Giet daar heet water in tot 1 centimeter onder de rand van het cakeblik
- Zet 50 minuten in de oven
- Haal de cake er uit en laat minimaal 1 uur afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-wortel-pate/
3.5.3208