Een echte Franse klassieker die op elke bistro kaart in Frankrijk prijkt. De sla is aangemaakt met een zachte licht zure dressing en de geitenkaas is licht gesmolten in de oven. De walnoten zijn heerlijk knapperig. Lekker met stokbrood met een lik gezouten boter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 Crottin de Chavignol (of andere stevige kleine geitenkaasjes)
100 gram sla naar keuze
2 el olijfolie
2 el zonnebloemolie
1 tl mosterd
1 el citroensap
1 klein sjalotje, heel fijn gesnipperd
Handvol walnoten
Peper
Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de kaasjes horizontaal doormidden
Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat
Zet de bakplaat 3 a 4 minuten in de oven
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn
Doe de mosterd met het citroensap in een kommetje en meng door elkaar
Doe dan de olijfolie en zonnebloemolie erbij en klop tot een dressing
Voeg dan het sjalotje toe en meng door de dressing
Meng de sla met de dressing en verdeel over twee borden
Strooi de walnoten over de sla
Leg op elk bord twee helften van de kaas
Lekker met stokbrood met gezouten boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-salade-geitenkaas/