Recept Salade met geitenkaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte Franse klassieker die op elke bistro kaart in Frankrijk prijkt. De sla is aangemaakt met een zachte licht zure dressing en de geitenkaas is licht gesmolten in de oven. De walnoten zijn heerlijk knapperig. Lekker met stokbrood met een lik gezouten boter.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 Crottin de Chavignol (of andere stevige kleine geitenkaasjes)
  • 100 gram sla naar keuze
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 klein sjalotje, heel fijn gesnipperd
  • Handvol walnoten
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de kaasjes horizontaal doormidden
  3. Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat
  4. Zet de bakplaat 3 a 4 minuten in de oven
  5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn
  6. Doe de mosterd met het citroensap in een kommetje en meng door elkaar
  7. Doe dan de olijfolie en zonnebloemolie erbij en klop tot een dressing
  8. Voeg dan het sjalotje toe en meng door de dressing
  9. Meng de sla met de dressing en verdeel over twee borden
  10. Strooi de walnoten over de sla
  11. Leg op elk bord twee helften van de kaas
  12. Lekker met stokbrood met gezouten boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-salade-geitenkaas/