Recept Polpettine Italiaanse gehaktballen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een authentieke Italiaanse maaltijd met rundergehaktballen in tomatensaus. De gehaktballen zijn gevuld met parmezaanse kaas en gedroogde kruiden. Lekker met spaghetti en/of stokbrood en een frisse salade voor erbij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Polpettine
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatensaus van goede kwaliteit (400 ml)
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 el gedroogde salie
  • 2 el gedroogde peterselie
  • 2 el gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • Peper
  • Zout
Geroosterde Uien
  • 800 gram sjalotjes
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Sla naar keuze
Bereidingswijze
Polpettine
  1. Doe het gehakt in een grote kom
  2. Voeg het ei en de paneermeel en alle kruiden en kaas toe
  3. Maal er een flinke snuf peper en zout over
  4. Kneed alle ingrediƫnten goed door elkaar
  5. Vorm er kleine balletjes van ter grootte van een pingpongbal
  6. Giet een scheut olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin
  7. Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook
  8. Zet dan het vuur op de laagste stand en laat 30 minuten pruttelen
Geroosterde Uien
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Pel de sjalotjes maar laat de onderkant zitten (dan vallen ze niet uit elkaar)
  3. Leg ze in een ovenschaal en hussel de olijfolie en balsamico azijn er goed doorheen
  4. Maal er een snuf peper en zout overheen
  5. Zet 30 minuten in de oven tot de sjalotjes goudbruin geroosterd zijn
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-polpettine-italiaanse-gehaktballen/