Een authentieke Italiaanse maaltijd met rundergehaktballen in tomatensaus. De gehaktballen zijn gevuld met parmezaanse kaas en gedroogde kruiden. Lekker met spaghetti en/of stokbrood en een frisse salade voor erbij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Polpettine
500 gram rundergehakt
1 blik tomatensaus van goede kwaliteit (400 ml)
1 ei
2 el paneermeel
3 el geraspte parmezaanse kaas
1 el gedroogde salie
2 el gedroogde peterselie
2 el gedroogde oregano
2 teentjes knoflook, uitgeperst
Peper
Zout
Geroosterde Uien
800 gram sjalotjes
4 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
Peper
Zout
Sla naar keuze
Bereidingswijze
Polpettine
Doe het gehakt in een grote kom
Voeg het ei en de paneermeel en alle kruiden en kaas toe
Maal er een flinke snuf peper en zout over
Kneed alle ingrediƫnten goed door elkaar
Vorm er kleine balletjes van ter grootte van een pingpongbal
Giet een scheut olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin
Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook
Zet dan het vuur op de laagste stand en laat 30 minuten pruttelen
Geroosterde Uien
Verwarm de oven op 180 graden
Pel de sjalotjes maar laat de onderkant zitten (dan vallen ze niet uit elkaar)
Leg ze in een ovenschaal en hussel de olijfolie en balsamico azijn er goed doorheen
Maal er een snuf peper en zout overheen
Zet 30 minuten in de oven tot de sjalotjes goudbruin geroosterd zijn
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-polpettine-italiaanse-gehaktballen/