Een klassieker van tomaat, mozzarella en basilicum. Maar dan in een ontbijtgerecht met ei. Door de kaas wordt het ei heerlijk zacht en de tomaat geeft het de nodige bite. Lekker op toast of met knapperig stokbrood met een lik boter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 eieren
1 bol mozzarella
16 cherrytomaten
Bosje verse basilicumblaadjes
Peper
Zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Halveer de cherrytomaten en scheur de mozzarella in kleine stukjes
Vet vier kleine ovenschaaltjes in met wat olijfolie
Leg in elk schaaltje acht helften van de cherrytomaat en een kwart van de kleine stukjes mozzarella
Breek boven elk bakje een ei en zorg dat de dooier heel blijft
Bestrooi met wat peper en zout
Leg op elk bakje drie basilicumblaadjes
Zet de bakjes 20 minuten in de oven
Serveer met toast of een stuk knapperig stokbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-ei-caprese/