Recept Ei caprese
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een klassieker van tomaat, mozzarella en basilicum. Maar dan in een ontbijtgerecht met ei. Door de kaas wordt het ei heerlijk zacht en de tomaat geeft het de nodige bite. Lekker op toast of met knapperig stokbrood met een lik boter.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 eieren
  • 1 bol mozzarella
  • 16 cherrytomaten
  • Bosje verse basilicumblaadjes
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Halveer de cherrytomaten en scheur de mozzarella in kleine stukjes
  3. Vet vier kleine ovenschaaltjes in met wat olijfolie
  4. Leg in elk schaaltje acht helften van de cherrytomaat en een kwart van de kleine stukjes mozzarella
  5. Breek boven elk bakje een ei en zorg dat de dooier heel blijft
  6. Bestrooi met wat peper en zout
  7. Leg op elk bakje drie basilicumblaadjes
  8. Zet de bakjes 20 minuten in de oven
  9. Serveer met toast of een stuk knapperig stokbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-ei-caprese/