Recept Venkelsalade met vis
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een frisse salade van venkel met appel en kappertjes. De kabeljauw wordt in de oven in boter gegaard en wordt hierdoor erg zacht van smaak. Lekker met stokbrood en/of gekookte krieltjes.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 200 gram kabeljauw
  • 2 el gezouten boter
  • 1 grote venkelknol met groen
  • 1 kleine zoet/zure appel, geschild en geraspt
  • 2 el kappertjes
  • 1.5 el pastis
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de vis in een ovenschaal
  3. Smelt de gezouten boter en giet over de kabeljauw
  4. Bestrooi de vis met peper en zout
  5. Zet 15 minuten in de oven
  6. Snijd de venkel fijn en houd het groen achter
  7. Doe de venkel in een kom en voeg de geraspte appel en de kappertjes toe
  8. Meng voor de dressing de mosterd met de pastis en giet dan de olijfolie erbij
  9. Klop alles samen tot een dressing
  10. Voeg de dressing en het citroensap aan de venkelsalade toe
  11. Schep alles goed door elkaar zodat alle ingrediƫnten met elkaar gemengd zijn
  12. Verdeel de salade over twee borden en leg op elk bord een stuk kabeljauw
  13. Strooi het venkelgroen erover
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-venkelsalade-kabeljauw/