Een frisse salade van venkel met appel en kappertjes. De kabeljauw wordt in de oven in boter gegaard en wordt hierdoor erg zacht van smaak. Lekker met stokbrood en/of gekookte krieltjes.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
200 gram kabeljauw
2 el gezouten boter
1 grote venkelknol met groen
1 kleine zoet/zure appel, geschild en geraspt
2 el kappertjes
1.5 el pastis
3 el olijfolie
1 tl mosterd
1 el citroensap
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg de vis in een ovenschaal
Smelt de gezouten boter en giet over de kabeljauw
Bestrooi de vis met peper en zout
Zet 15 minuten in de oven
Snijd de venkel fijn en houd het groen achter
Doe de venkel in een kom en voeg de geraspte appel en de kappertjes toe
Meng voor de dressing de mosterd met de pastis en giet dan de olijfolie erbij
Klop alles samen tot een dressing
Voeg de dressing en het citroensap aan de venkelsalade toe
Schep alles goed door elkaar zodat alle ingrediƫnten met elkaar gemengd zijn
Verdeel de salade over twee borden en leg op elk bord een stuk kabeljauw
Strooi het venkelgroen erover
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-venkelsalade-kabeljauw/