Recept Entrecote met venkel en bonenpuree
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
- 2 entrecotes
- 2 el Man in the Pan specerijenmix
- Olijfolie
- 1 grote venkelknol
- 400 gram cannellinibonen uit blik
- 2 tenen knoflook
- Sap van halve citroen
- Peper
- Zout
- Doe een scheut olijfolie in een steelpan
- Snijd de venkel in grove stukken
- Stoof de venkel en de fijngehakte knoflook op laag vuur in 30 minuten tot de venkel zacht is
- Giet de bonen af en voeg na 20 minuten toe aan de venkel en knoflook
- Laat 10 minuten meekoken
- Knijp er dan de citroen boven uit
- Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout
- Pureer alles met een staafmixer of in een keukenmachine tot gladde puree
- Schep in een mooie kom en serveer bij de entrecotes
- Wrijf de entrecotes goed in met olijfolie
- Wrijf daarna elke entrecote in met 1 eetlepel van het specerijenmengsel
- Gril de entrecotes op de bbq of in een grillpan rosé.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-entrecote-met-venkel-en-bonenpuree/
3.5.3208