Bosbessenmuffins
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Amerikaanse muffins winnen aan populariteit in Europa. Daarom hieronder een gezond recept voor muffins met bosbessen.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 125 g boter
  • 115 g basterdsuiker
  • 2,5 dl melk
  • 2 eieren
  • 150 g bosbessen
  • 1 tl vanille extract
  • Muffinvorm
  • 12 papieren vormpjes
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de muffinvorm in of leg de papieren vormpjes in de holtes
  2. Zeef het bakmeel, bloem en bakpoeder in een grote kom
  3. Boter en de suiker in een steelpan op eenlaag vuur al roerend verwarmen totdat de boter is gesmolten en de suiker is opgelost
  4. Klop de eieren los met de melk
  5. In het midden van de droge ingrediënten een kuiltje maken en daarin het botermengsel, het eiermengsel en het vanille-extract gieten.
  6. Met een metalen lepel roeren tot alles goed gemengd is.
  7. Roer niet te lang het beslag moet iets klonterig zijn
  8. Pas op het laatste moment de bosbessen toevoegen en nog heel kort roeren
  9. Schep in elke holte wat van het mengsel en bak 20 minuten in de oven
  10. Na het bakken de muffins nog 5 minuten in de vorm laten zitten en vervolgens op een rooster laten afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/bosbessenmuffins/