Bosbessenmuffins
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 12
- 375 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g bloem
- 0,5 tl bakpoeder
- 125 g boter
- 115 g basterdsuiker
- 2,5 dl melk
- 2 eieren
- 150 g bosbessen
- 1 tl vanille extract
- Muffinvorm
- 12 papieren vormpjes
- Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de muffinvorm in of leg de papieren vormpjes in de holtes
- Zeef het bakmeel, bloem en bakpoeder in een grote kom
- Boter en de suiker in een steelpan op eenlaag vuur al roerend verwarmen totdat de boter is gesmolten en de suiker is opgelost
- Klop de eieren los met de melk
- In het midden van de droge ingrediënten een kuiltje maken en daarin het botermengsel, het eiermengsel en het vanille-extract gieten.
- Met een metalen lepel roeren tot alles goed gemengd is.
- Roer niet te lang het beslag moet iets klonterig zijn
- Pas op het laatste moment de bosbessen toevoegen en nog heel kort roeren
- Schep in elke holte wat van het mengsel en bak 20 minuten in de oven
- Na het bakken de muffins nog 5 minuten in de vorm laten zitten en vervolgens op een rooster laten afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/bosbessenmuffins/
3.5.3208