Omelet met garnaal
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
- 4 eieren
- 100 gram garnalen
- 100 gram taugé
- 1 lenteui
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el olie
- 4 tomaten
- 6 el chilisaus
- 2 el ketjap
- Zet vier bakjes klaar en breek in elk bakje een ei
- Voeg aan elk bakje 1 el water toe en kluts goed door elkaar
- Verhit wat boter of olie in de pan en maak een omelet
- Leg apart en maar er nog drie
- Verhit 2 el olie in een pan en smoor de uien en knoflook
- Snijdt de tomaten in kleine stukken en voeg toe
- Voeg de chilisaus en ketjap en 1.5 dl warm water toe
- Roer goed door
- Laat zachtjes 10 minuten pruttelen
- Roerbak in 1 el olie de garnalen met de taugé en het witte gedeelte van de bosui in ringen gesneden en eventueel wat chilipoeder
- Schep ¼ van het mengsel in het midden van een omelet en maak een buideltje die je vastbindt met reepje lenteui
- Pureer de saus met een staafmixer en druk door een zeef
- Maak een mooie cirkel van de saus en leg het buideltje in het midden
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/omelet-met-garnaal/
3.5.3208