Omelet met garnaal
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Spannend pakketje van omelet gevuld met garnaal zwemmend in een warme Chinese tomatensaus.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 100 gram garnalen
  • 100 gram taugé
  • 1 lenteui
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olie
  • 4 tomaten
  • 6 el chilisaus
  • 2 el ketjap
Bereidingswijze
  1. Zet vier bakjes klaar en breek in elk bakje een ei
  2. Voeg aan elk bakje 1 el water toe en kluts goed door elkaar
  3. Verhit wat boter of olie in de pan en maak een omelet
  4. Leg apart en maar er nog drie
  5. Verhit 2 el olie in een pan en smoor de uien en knoflook
  6. Snijdt de tomaten in kleine stukken en voeg toe
  7. Voeg de chilisaus en ketjap en 1.5 dl warm water toe
  8. Roer goed door
  9. Laat zachtjes 10 minuten pruttelen
  10. Roerbak in 1 el olie de garnalen met de taugé en het witte gedeelte van de bosui in ringen gesneden en eventueel wat chilipoeder
  11. Schep ¼ van het mengsel in het midden van een omelet en maak een buideltje die je vastbindt met reepje lenteui
  12. Pureer de saus met een staafmixer en druk door een zeef
  13. Maak een mooie cirkel van de saus en leg het buideltje in het midden
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/omelet-met-garnaal/