Een echt Turks pastagerecht met gehakt en ui en zelfgemaakt deeg. Heerlijk fris door de yoghurt/munt mix. Lekker met een groene salade en een schaal gesneden komkommer.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
250 gram bloem
150 ml water
1 ei
250 gram rundergehakt
1 el tomatenpuree
500 ml runderbouillon
Peper
Zout
250 gram Turkse yoghurt
2 el gedroogde munt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereidingswijze
Meng de bloem met het ei en water tot een glad beslag
Zet 30 minuten afgedekt weg in de koelkast
Meng het gehakt met de geraspte ui en een flinke snuf peper en zout
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht tot een grote vierkante lap
Het deeg moet ongeveer 3 mm dik zijn
Snijd telkens een vierkant uit het deeg van 10x10 cm
Leg een grote theelepel gehakt op het deeg en vouw er een soort van bootje van
Leg in een grote ovenbestendige schaal
Maak zo nog een aantal ravioli's tot al het deeg op is
Meng de bouillon met de tomatenpuree tot de puree is opgelost in de bouillon
Verwarm de oven op 200 graden
Giet 200 ml van de bouillon over de ravioli's
Zet 10 minuten in de oven
Voeg dan nog 100 ml bouillon toe
Zet opnieuw 10 minuten in de oven
Meng de yoghurt met de munt en knoflook
Lepel wat van het yoghurtmengsel over de gare ravioli en dien op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-pasta-met-gehakt-en-yoghurtsaus/