Recept Pasta met gehakt en yoghurtsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echt Turks pastagerecht met gehakt en ui en zelfgemaakt deeg. Heerlijk fris door de yoghurt/munt mix. Lekker met een groene salade en een schaal gesneden komkommer.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 250 gram bloem
  • 150 ml water
  • 1 ei
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • Peper
  • Zout
  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 2 el gedroogde munt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Meng de bloem met het ei en water tot een glad beslag
  2. Zet 30 minuten afgedekt weg in de koelkast
  3. Meng het gehakt met de geraspte ui en een flinke snuf peper en zout
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht tot een grote vierkante lap
  5. Het deeg moet ongeveer 3 mm dik zijn
  6. Snijd telkens een vierkant uit het deeg van 10x10 cm
  7. Leg een grote theelepel gehakt op het deeg en vouw er een soort van bootje van
  8. Leg in een grote ovenbestendige schaal
  9. Maak zo nog een aantal ravioli's tot al het deeg op is
  10. Meng de bouillon met de tomatenpuree tot de puree is opgelost in de bouillon
  11. Verwarm de oven op 200 graden
  12. Giet 200 ml van de bouillon over de ravioli's
  13. Zet 10 minuten in de oven
  14. Voeg dan nog 100 ml bouillon toe
  15. Zet opnieuw 10 minuten in de oven
  16. Meng de yoghurt met de munt en knoflook
  17. Lepel wat van het yoghurtmengsel over de gare ravioli en dien op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-pasta-met-gehakt-en-yoghurtsaus/