Een heerlijke romige maaltijd met pulled chicken, artisjokken en mozzarella. De botersaus is lekker zout door de ansjovis en lichtscherp door de rode peper. Lekker met knapperig brood en groene salade.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 kipfilets
1 liter kippenbouillon
1 bol mozzarella
1 blik artisjokkenharten
8 ansjovis (uit blikje)
50 gram boter
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
Rasp van twee citroenen
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur uit
Leg de kipfilets in de pan en doe er een deksel op
Laat 30 minuten pocheren
Giet de kip af en laat afkoelen
Snijd de mozzarella in grove stukken
Snijd de artisjokken in grove stukken
Trek de kip uit elkaar tot kleine stukjes
Hussel de kip, mozzarella en artisjokken door elkaar in een ovenbestendige schaal
Verwarm de oven op 180 graden
Verwarm de boter in een steelpan
Voeg de ansjovis, knoflook en rode peper toe en blijf voorzichtig roeren totdat de ansjovis gesmolten is en je een mooie saus hebt
Giet die saus over de ovenschotel
Zet de schotel 20 minuten in de oven en dek af met aluminiumfolie
Haal de schaal dan uit de oven en zet de ovengril aan
Verwijder de aluminiumfolie en zet de schaal nog circa 10 minuten onder de hete gril totdat het bubbelt en een mooie lichtbruine kleur heeft
Dien op met een salade en brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-artisjokken/