Recept Kip met artisjokken
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke romige maaltijd met pulled chicken, artisjokken en mozzarella. De botersaus is lekker zout door de ansjovis en lichtscherp door de rode peper. Lekker met knapperig brood en groene salade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 kipfilets
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 bol mozzarella
  • 1 blik artisjokkenharten
  • 8 ansjovis (uit blikje)
  • 50 gram boter
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Rasp van twee citroenen
Bereidingswijze
  1. Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur uit
  2. Leg de kipfilets in de pan en doe er een deksel op
  3. Laat 30 minuten pocheren
  4. Giet de kip af en laat afkoelen
  5. Snijd de mozzarella in grove stukken
  6. Snijd de artisjokken in grove stukken
  7. Trek de kip uit elkaar tot kleine stukjes
  8. Hussel de kip, mozzarella en artisjokken door elkaar in een ovenbestendige schaal
  9. Verwarm de oven op 180 graden
  10. Verwarm de boter in een steelpan
  11. Voeg de ansjovis, knoflook en rode peper toe en blijf voorzichtig roeren totdat de ansjovis gesmolten is en je een mooie saus hebt
  12. Giet die saus over de ovenschotel
  13. Zet de schotel 20 minuten in de oven en dek af met aluminiumfolie
  14. Haal de schaal dan uit de oven en zet de ovengril aan
  15. Verwijder de aluminiumfolie en zet de schaal nog circa 10 minuten onder de hete gril totdat het bubbelt en een mooie lichtbruine kleur heeft
  16. Dien op met een salade en brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-artisjokken/