Recept Ricotta met tomaat
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Heel gemakkelijk zelf te maken deze ricotta van geitenmelk. Veel lekkerder dan uit de supermarkt. Lekker met een tomatensalade en knapperig stokbrood.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Tomatensalade
  • 400 gram cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • Sap van halve citroen
  • Peper
  • Zout
Ricotta
  • 1 liter geitenmelk
  • Sap van een halve citroen
  • 3 el volle yoghurt
  • Theedoek
  • Zeef
  • Grote kom
Bereidingswijze
  1. Giet de geitenmelk in een pan en breng aan de kook
  2. Meng de yoghurt met het citroensap
  3. Schakel net voor het kookpunt het gas uit en roer het yoghurt/citroen mengsel door de melk
  4. De melk gaat nu onmiddellijk schiften
  5. Blijf een paar minuten roeren
  6. Leg een schone theedoek in een vergiet en hang het vergiet boven een grote kom
  7. Giet de melk in de theedoek
  8. Laat anderhalf uur uitlekken
  9. Schep de ricotta dan uit de theedoek en doe het in een kom
  10. Voeg een snuf zout toe en klop door de ricotta
  11. Snijd de tomaten doormidden en verdeel over vier borden
  12. Besprenkel elk bord met wat olijfolie en citroensap
  13. Maal er een snuf peper en zout over
  14. Leg op elk bord een kwart van de ricotta
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-ricotta-tomaat/