Recept Ricotta met tomaat
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 400 gram cherrytomaten
- 2 el olijfolie
- Sap van halve citroen
- Peper
- Zout
- 1 liter geitenmelk
- Sap van een halve citroen
- 3 el volle yoghurt
- Theedoek
- Zeef
- Grote kom
- Giet de geitenmelk in een pan en breng aan de kook
- Meng de yoghurt met het citroensap
- Schakel net voor het kookpunt het gas uit en roer het yoghurt/citroen mengsel door de melk
- De melk gaat nu onmiddellijk schiften
- Blijf een paar minuten roeren
- Leg een schone theedoek in een vergiet en hang het vergiet boven een grote kom
- Giet de melk in de theedoek
- Laat anderhalf uur uitlekken
- Schep de ricotta dan uit de theedoek en doe het in een kom
- Voeg een snuf zout toe en klop door de ricotta
- Snijd de tomaten doormidden en verdeel over vier borden
- Besprenkel elk bord met wat olijfolie en citroensap
- Maal er een snuf peper en zout over
- Leg op elk bord een kwart van de ricotta
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-ricotta-tomaat/
3.5.3208