Een lekkere zomerse maaltijd met gebakken zoete eendenborst. De gefrituurde tijm maakt het apart en knapperig. De bosui is heerlijk zacht en smaakt door het stoven romig. Lekker met aardappelpuree.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
1 eendenborst
6 bosui
1 el honing
1 grote el boter
4 el bloem
2 el maïzena
Zout
Circa 200 ml water
Bakje verse tijm
Bereidingswijze
Maak een papje van de bloem, maizena en het water en voeg wat zout toe
Het moet op een glad beslag lijken
Haal de tijm door het beslag en frituur de tijm op 190 graden goudbruin
Doe de tijm in een met keukenpapier bekleedde kom en zet weg tot gebruik
Dompel de bosui in kokend water en daarna in ijskoud water
Kerf het vet van de eendenborst kruislings in
Verhit een droge koekenpan
Leg de eendenborst met vel naar beneden in de hete pan
Bak circa 4 minuten
Draai om en smeer het vel in met de honing en bak nogmaals 4 minuten op de huidkant
Neem het vlees uit de pan en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
Verhit ondertussen de boter en stoof de bosui enkele minuten
Leg de bosui op een groot bord met de eendenborst ernaast
Leg de gefrituurde tijm erbij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-eend-bosui/