Recept Boquerones met tomaat
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte zomerse maaltijd met zure en zilte boquerones. Heerlijk met het knapperige geroosterde broodkruim en fris door de tomaten. Ideaal als voorgerecht tijdens een Italiaanse avond.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 20 boquerones (ansjovis in zuur)
  • 1 sjalotje
  • 4 tomaten
  • 2 witte boterhammen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl sherry
  • 1 tl azijn
  • Paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de sneetjes brood op een ovenrooster
  3. Rooster ze 10 minuten en draai halverwege om
  4. Maak er met je handen broodkruim van
  5. Doe een scheutje olijfolie in een steelpan en bak de knoflook circa twee minuten (let op dat de knoflook niet verbrand)
  6. Voeg het broodkruim toe en schep voortdurend om totdat het een mooie goudbruine kleur heeft
  7. Breng op smaak met een snuf peper en zout
  8. Snijd de tomaten in dunnen plakken
  9. Pel de sjalot en snijd in dunne ringen
  10. Meng de olie met de azijn en sherry
  11. Maak op vier borden torentjes van om en om de tomaat en de boquerones
  12. Strooi tussen elke laag wat broodkruim en sjalot
  13. Sluit af met een boquerone en bestrooi met sjalot, basilicum en broodkruim
  14. Bedruppel elk torentje met de olijfolie/sherry/azijn marinade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-boquerones-tomaat/