Een echte zomerse maaltijd met zure en zilte boquerones. Heerlijk met het knapperige geroosterde broodkruim en fris door de tomaten. Ideaal als voorgerecht tijdens een Italiaanse avond.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
20 boquerones (ansjovis in zuur)
1 sjalotje
4 tomaten
2 witte boterhammen
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 el olijfolie
1 tl sherry
1 tl azijn
Paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Leg de sneetjes brood op een ovenrooster
Rooster ze 10 minuten en draai halverwege om
Maak er met je handen broodkruim van
Doe een scheutje olijfolie in een steelpan en bak de knoflook circa twee minuten (let op dat de knoflook niet verbrand)
Voeg het broodkruim toe en schep voortdurend om totdat het een mooie goudbruine kleur heeft
Breng op smaak met een snuf peper en zout
Snijd de tomaten in dunnen plakken
Pel de sjalot en snijd in dunne ringen
Meng de olie met de azijn en sherry
Maak op vier borden torentjes van om en om de tomaat en de boquerones
Strooi tussen elke laag wat broodkruim en sjalot
Sluit af met een boquerone en bestrooi met sjalot, basilicum en broodkruim
Bedruppel elk torentje met de olijfolie/sherry/azijn marinade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-boquerones-tomaat/