Een echte Italiaanse anti pasti die heel goed past als onderdeel van een borrelplank. Lekker met knapperig brood met gezouten boter en een lichte rode wijn.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
2 bollen mozzarella
2 venkelknollen
2 kleine tenen knoflook, heel fijngehakt
4 takjes tijm
250 ml droge witte wijn
Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
Verwijder de buitenste bladeren van de venkelknollen
Snijd de venkel horizontaal in hele dunne ringen
Roerbak de venkel enkele minuten in de hete olie
Zet het vuur laag en doe de knoflook erbij
Schep even om
Blus af met de wijn
Leg de takjes tijm op de venkel
Doe de deksel op de pan
Stoof in 30 minuten zacht
Giet af en laat afkoelen
Snijd de mozzarella in dunne plakken
Leg op een bord en leg de afgekoelde venkel op de mozzarella
Maal er nog wat peper naar smaak overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-mozzarella-met-venkel/