Recept Mozzarella met venkel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte Italiaanse anti pasti die heel goed past als onderdeel van een borrelplank. Lekker met knapperig brood met gezouten boter en een lichte rode wijn.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 venkelknollen
  • 2 kleine tenen knoflook, heel fijngehakt
  • 4 takjes tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de venkelknollen
  3. Snijd de venkel horizontaal in hele dunne ringen
  4. Roerbak de venkel enkele minuten in de hete olie
  5. Zet het vuur laag en doe de knoflook erbij
  6. Schep even om
  7. Blus af met de wijn
  8. Leg de takjes tijm op de venkel
  9. Doe de deksel op de pan
  10. Stoof in 30 minuten zacht
  11. Giet af en laat afkoelen
  12. Snijd de mozzarella in dunne plakken
  13. Leg op een bord en leg de afgekoelde venkel op de mozzarella
  14. Maal er nog wat peper naar smaak overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-mozzarella-met-venkel/