Gerookte Zalm
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Zalm roken in pan geeft net als een rookoven hetzelfde effect, maar bespaart je een trip naar de kookwinkel.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 zalmfilets met vel
  • 100 gram spruitjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 rode ui in ringen
  • handje hazelnoten
Bereidingswijze
  1. Leg een groot dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie op de bodem van een wok Scheur het theezakje open en strooi samen met de oregano, de rijst, de komijn, de kardemom, de korianderzaden en knoflook op de folie
  2. Dek de wok af met een deksel en zet op middelhoog vuur tot er rook ontstaat
  3. Bestrijk de zalmfilets met olie
  4. Plaats een ingevet rekje (bijvoorbeeld van de magnetron) met de zalm in de wok en laat 8 minuten roken
  5. Verwarm olijfolie in een bakpan bak de gerookte zalmfilet op de velkant 1 a 2 minuten knapperig
  6. Lekker met geroerbakte spruitjes, tomaat en ui en een crunch van hazelnoot
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gerookte-zalm-in-de-pan/