Zalm roken in pan geeft net als een rookoven hetzelfde effect, maar bespaart je een trip naar de kookwinkel.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 zalmfilets met vel
100 gram spruitjes
10 cherrytomaatjes
1 rode ui in ringen
handje hazelnoten
Bereidingswijze
Leg een groot dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie op de bodem van een wok Scheur het theezakje open en strooi samen met de oregano, de rijst, de komijn, de kardemom, de korianderzaden en knoflook op de folie
Dek de wok af met een deksel en zet op middelhoog vuur tot er rook ontstaat
Bestrijk de zalmfilets met olie
Plaats een ingevet rekje (bijvoorbeeld van de magnetron) met de zalm in de wok en laat 8 minuten roken
Verwarm olijfolie in een bakpan bak de gerookte zalmfilet op de velkant 1 a 2 minuten knapperig
Lekker met geroerbakte spruitjes, tomaat en ui en een crunch van hazelnoot
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/gerookte-zalm-in-de-pan/