Een uitgebreide borrelplank met gegrilde paprika's en gevulde aubergines. Leg ook serranoham, olijven en een lekker stokbroodje met gezouten boter op de plank. Boquerones maken de plank compleet.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
250 zwarte olijven
100 gram serranoham
200 gram huttenkase
1 aubergine
2 rode paprika's
4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
Gedroogde oregano
4 knapperige stokbroodjes
Bakje gezouten boter
100 gram boquerones (ansjovis op zuur)
Bereidingswijze
Gegrilde paprika's
Verwarm de oven voor op 230 graden
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
Leg een vel aluminiumfolie op een ovenrooster
Leg de paprika's met de snijkant onder op de folie
Zet circa 15/20 minuten in de oven totdat het vel begint te blakeren
Haal de paprika's dan uit de oven en leg ze in een bakje
Laat ze afkoelen en verwijder het vel
Snijd vervolgens in repen
Aubergine rolletjes
Verwarm de oven op 180 graden
Voor de gevulde aubergine rolletjes
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken
Snijd elke plak kruislings in tot je een mooi ruitenpatroon hebt (niet te diep snijden)
Kwast elke plak in met olijfolie
Leg ze op een ovenrooster (niet bekleden met aluminiumfolie)
Rooster ze 20 minuten en keer na 10 minuten om
Meng 100 gram huttencase met de stukjes zongedroogde tomaat en een theelepel oregano
Leg op elke plak aubergine een eetlepel van het huttencase/tomaat mengsel en rol de aubergines op
Steek er eventueel een kleine satéprikker door
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-borrelplank-gegrilde-paprika/