Recept Borrelplank met gegrilde paprika
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een uitgebreide borrelplank met gegrilde paprika's en gevulde aubergines. Leg ook serranoham, olijven en een lekker stokbroodje met gezouten boter op de plank. Boquerones maken de plank compleet.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 250 zwarte olijven
  • 100 gram serranoham
  • 200 gram huttenkase
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika's
  • 4 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • Gedroogde oregano
  • 4 knapperige stokbroodjes
  • Bakje gezouten boter
  • 100 gram boquerones (ansjovis op zuur)
Bereidingswijze
Gegrilde paprika's
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden
  2. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
  3. Leg een vel aluminiumfolie op een ovenrooster
  4. Leg de paprika's met de snijkant onder op de folie
  5. Zet circa 15/20 minuten in de oven totdat het vel begint te blakeren
  6. Haal de paprika's dan uit de oven en leg ze in een bakje
  7. Laat ze afkoelen en verwijder het vel
  8. Snijd vervolgens in repen
Aubergine rolletjes
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Voor de gevulde aubergine rolletjes
  3. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken
  4. Snijd elke plak kruislings in tot je een mooi ruitenpatroon hebt (niet te diep snijden)
  5. Kwast elke plak in met olijfolie
  6. Leg ze op een ovenrooster (niet bekleden met aluminiumfolie)
  7. Rooster ze 20 minuten en keer na 10 minuten om
  8. Meng 100 gram huttencase met de stukjes zongedroogde tomaat en een theelepel oregano
  9. Leg op elke plak aubergine een eetlepel van het huttencase/tomaat mengsel en rol de aubergines op
  10. Steek er eventueel een kleine satéprikker door
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-borrelplank-gegrilde-paprika/