Recept Cassoulet met inktvis
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een Franse boerse cassoulet die verfijnd wordt door de delicate inktvis. De toevoeging van chorizo is optioneel, je kunt het ook weglaten als je geen (varkens)vlees eet. Serveer er stevig bruin brood bij en gezouten boter en een frisse salade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 250 gram inktvis (diepvries bij AH)
  • 300 gram uitgelekte witte bonen
  • 2 kleine witte uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • Paar plakken chorizo (optioneel)
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Ontdooi de inktvis en snijd in stukken (niet te klein)
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan
  3. Bak de ui en knoflook onder voortdurend omscheppen in een paar minuten zacht
  4. Voeg de bonen toe en schep voorzichtig nogmaals een paar minuten om
  5. Voeg de tomaten toe en laat met een deksel op de pan 20 minuten sudderen tot je een dik mengsel hebt
  6. (Optioneel: Verhit een koekenpan en bak de plakjes chorizo zonder boter of olie in een paar minuten krokant
  7. Laat uitlekken op keukenpapier en maak de pan schoon)
  8. Verhit een lepel olijfolie in een koeken pan en laat de pan heel heet worden
  9. Dep de inktvis droog met keukenpapier
  10. Bak de stukken inktvis in anderhalve minuut
  11. Schep voortdurend om zodat elk stukje gaar is
  12. Voeg de inktvis (en eventueel de chorizo) toe aan de cassoulet
  13. Schep voorzichtig door elkaar
  14. Breng op smaak met zout en peper
  15. Verdeel de cassoulet over twee borden
  16. Lekker met stevig boerenbrood met gezouten boter en een frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-cassoulet-inktvis/