Een Franse boerse cassoulet die verfijnd wordt door de delicate inktvis. De toevoeging van chorizo is optioneel, je kunt het ook weglaten als je geen (varkens)vlees eet. Serveer er stevig bruin brood bij en gezouten boter en een frisse salade.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
250 gram inktvis (diepvries bij AH)
300 gram uitgelekte witte bonen
2 kleine witte uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 tomaten, in kleine stukjes gesneden
Paar plakken chorizo (optioneel)
Peper
Zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Ontdooi de inktvis en snijd in stukken (niet te klein)
Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan
Bak de ui en knoflook onder voortdurend omscheppen in een paar minuten zacht
Voeg de bonen toe en schep voorzichtig nogmaals een paar minuten om
Voeg de tomaten toe en laat met een deksel op de pan 20 minuten sudderen tot je een dik mengsel hebt
(Optioneel: Verhit een koekenpan en bak de plakjes chorizo zonder boter of olie in een paar minuten krokant
Laat uitlekken op keukenpapier en maak de pan schoon)
Verhit een lepel olijfolie in een koeken pan en laat de pan heel heet worden
Dep de inktvis droog met keukenpapier
Bak de stukken inktvis in anderhalve minuut
Schep voortdurend om zodat elk stukje gaar is
Voeg de inktvis (en eventueel de chorizo) toe aan de cassoulet
Schep voorzichtig door elkaar
Breng op smaak met zout en peper
Verdeel de cassoulet over twee borden
Lekker met stevig boerenbrood met gezouten boter en een frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-cassoulet-inktvis/