Recept Meatloaf uit Romertopf
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dit gehaktbrood is smeuïg en gezond door de toevoeging van champignons en paprika. Je kunt het op twee manieren bereiden. Zie de verschillende beschrijvingen. Lekker met patat en een frisse komkommersalade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Gehaktbrood
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 150 gram champignons, in stukjes gesneden
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el ketjap
  • 1 ei
  • 5 el panko of broodkruim
  • 1 grote tl oregano
  • 2 grote tl uienpoeder
  • 1 grote tl mosterd
  • 1 grote tl paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
Saus
  • 175 ml tomatenketchup
  • 1 el mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • 2 el lichte basterdsuiker
  • 1 el sojasaus
  • Enkele druppels tabasco naar smaak
Bereidingswijze
Römertopf
  1. Laat de römertopf minimaal een kwartier weken in koud water
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een licht grove massa.
  3. Leg het gehaktmengsel op een stuk aluminiumfolie en vorm met je handen een brood en leg deze in de römertopf
  4. Plaats de deksel erop en zet het in de oven (dus niet voorverwarmen)
  5. Zet de oven aan op 180 graden en gaar het gehaktbrood in circa 60 minuten
  6. Haal dan uit de römertopf en verdeel de saus met een lepel over de bovenkant
  7. Snijd in dikke plakken
Zonder römertopf
  1. Mocht je geen römertopf hebben dan kun je een cakevorm bekleden met bakpapier en het brood daarin leggen
  2. De oven dan voorverwarmen op 180 graden en de cakevorm na voorverwarming in de oven zetten
  3. Als het gehaktbrood 30 minuten in de oven heeft gestaan, verdeel je de saus met een lepel over de bovenkant
  4. Zet het gehaktbrood weer terug en bak weer 30 minuten
  5. Haal dan uit de oven en snijd in plakken
Saus
  1. Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat circa 10 minuten op medium vuur inkoken tot een dieprood stroperige saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-meatloaf-romertopf/