Een heerlijk chique visgerecht met tarbot. Je kunt ook pangasius- of tilapiafilet kopen. Dat scheelt enorm in de prijs. De saus is romig en fris door de basilicum. Lekker met een venkel/sinaasappel/olijven salade en gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
En papillot
1 tarbot van 800 gram (vraag de visboer om er vier filets van te maken. Je houdt 300 gram over)
25 gram boter
3 el fijngehakte basilicum
2.5 el crème fraiche
170 ml visbouillon
130 ml witte wijn
1 ui, fijngehakt
Salade
1 venkelknol
1 kleine teen knoflook, heel fijngehakt
2 takjes tijm
125 ml droge witte wijn
Olijfolie
1 sinaasappel
2 el zwarte olijven in plakjes
1 teen knoflook
Bereidingswijze
Vis
Doe de boter in een steelpan en laat smelten
Voeg de ui toe en smoor 10 minuten op laag vuur en roer af en toe even door
Voeg de witte wijn en bouillon toe en breng aan de kook
Laat 15 minuten inkoken tot je 1.5 dl vocht overhoudt
Roer er dan de crème fraiche doorheen en laat nog 1 minuut pruttelen
Voeg de basilicum toe en roer nogmaals door
Verdeel de 4 filets over 4 grote stukken bakpapier
Giet over elke filet een kwart van de saus
Knoop de pakketjes dicht met behulp van keukentouw
Verwarm de oven op 180 graden
Zet de vispakketjes 15 minuten in de oven
Venkelsalade
Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
Verwijder de buitenste bladeren van de venkelknol
Snijd de venkel horizontaal in hele dunne ringen
Roerbak de venkel enkele minuten in de hete olie
Zet het vuur laag en doe de knoflook erbij
Schep even om
Blus af met de wijn
Leg de takjes tijm op de venkel
Doe de deksel op de pan
Stoof in 30 minuten zacht
Giet af en laat afkoelen
Pel de sinaasappel en snijd in partjes
Voeg samen met de olijven toe aan de venkel
Zet de salade op tafel en zet op elk bord twee pakketjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-tarbot-basilicumsaus/