Recept Tarbot met basilicumsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk chique visgerecht met tarbot. Je kunt ook pangasius- of tilapiafilet kopen. Dat scheelt enorm in de prijs. De saus is romig en fris door de basilicum. Lekker met een venkel/sinaasappel/olijven salade en gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
En papillot
  • 1 tarbot van 800 gram (vraag de visboer om er vier filets van te maken. Je houdt 300 gram over)
  • 25 gram boter
  • 3 el fijngehakte basilicum
  • 2.5 el crème fraiche
  • 170 ml visbouillon
  • 130 ml witte wijn
  • 1 ui, fijngehakt
Salade
  • 1 venkelknol
  • 1 kleine teen knoflook, heel fijngehakt
  • 2 takjes tijm
  • 125 ml droge witte wijn
  • Olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 2 el zwarte olijven in plakjes
  • 1 teen knoflook
Bereidingswijze
Vis
  1. Doe de boter in een steelpan en laat smelten
  2. Voeg de ui toe en smoor 10 minuten op laag vuur en roer af en toe even door
  3. Voeg de witte wijn en bouillon toe en breng aan de kook
  4. Laat 15 minuten inkoken tot je 1.5 dl vocht overhoudt
  5. Roer er dan de crème fraiche doorheen en laat nog 1 minuut pruttelen
  6. Voeg de basilicum toe en roer nogmaals door
  7. Verdeel de 4 filets over 4 grote stukken bakpapier
  8. Giet over elke filet een kwart van de saus
  9. Knoop de pakketjes dicht met behulp van keukentouw
  10. Verwarm de oven op 180 graden
  11. Zet de vispakketjes 15 minuten in de oven
Venkelsalade
  1. Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de venkelknol
  3. Snijd de venkel horizontaal in hele dunne ringen
  4. Roerbak de venkel enkele minuten in de hete olie
  5. Zet het vuur laag en doe de knoflook erbij
  6. Schep even om
  7. Blus af met de wijn
  8. Leg de takjes tijm op de venkel
  9. Doe de deksel op de pan
  10. Stoof in 30 minuten zacht
  11. Giet af en laat afkoelen
  12. Pel de sinaasappel en snijd in partjes
  13. Voeg samen met de olijven toe aan de venkel
  14. Zet de salade op tafel en zet op elk bord twee pakketjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-tarbot-basilicumsaus/