Een makkelijke en gezonde maaltijd met aubergine in de hoofdrol. Pesto maken is erg gemakkelijk en deze variant met cashewnoten is weer eens wat anders. Lekker met een frisse salade met komkommer en knapperig brood of gebakken krieltjes.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
1 aubergine
2 kabeljauwfilets
1 grote tomaat
100 ml witte wijn
Peper
30 gram basilicum
30 gram parmezaanse kaas, geraspt
30 gram cashewnoten
1 teen knoflook, fijngehakt
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet de wijn erbij
Snijd de tomaat in dunne plakken en leg op de vis
Maal er wat peper overheen
Zet de vis 15 minuten in de oven
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa 1 cm dik (de twee zijkanten worden niet gebruikt dus die heel du afsnijden)
Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie
Grill op hoog vuur 4 minuten per kant en laat uitlekken op keukenpapier
Doe de parmezaanse kaas, cashewnoten, basilicum en knoflook in een hoge maatbeker en giet er 4 el olijfolie bij
Pureer met een staafmixer tot pesto
Leg op elk bord een plak aubergine en bestrijk deze met wat pesto
Leg de kabeljauw op de aubergine
Leg de de helft van de plakjes tomaat op elk stuk vis
Lepel daar wat pesto overheen
Dek af met de andere plak aubergine
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-aubergine-sandwich/