Recept Aubergine sandwich
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijke en gezonde maaltijd met aubergine in de hoofdrol. Pesto maken is erg gemakkelijk en deze variant met cashewnoten is weer eens wat anders. Lekker met een frisse salade met komkommer en knapperig brood of gebakken krieltjes.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 aubergine
  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 grote tomaat
  • 100 ml witte wijn
  • Peper
  • 30 gram basilicum
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram cashewnoten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet de wijn erbij
  3. Snijd de tomaat in dunne plakken en leg op de vis
  4. Maal er wat peper overheen
  5. Zet de vis 15 minuten in de oven
  6. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa 1 cm dik (de twee zijkanten worden niet gebruikt dus die heel du afsnijden)
  7. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie
  8. Grill op hoog vuur 4 minuten per kant en laat uitlekken op keukenpapier
  9. Doe de parmezaanse kaas, cashewnoten, basilicum en knoflook in een hoge maatbeker en giet er 4 el olijfolie bij
  10. Pureer met een staafmixer tot pesto
  11. Leg op elk bord een plak aubergine en bestrijk deze met wat pesto
  12. Leg de kabeljauw op de aubergine
  13. Leg de de helft van de plakjes tomaat op elk stuk vis
  14. Lepel daar wat pesto overheen
  15. Dek af met de andere plak aubergine
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-aubergine-sandwich/