Recept Bloemkool 'buffalo style' voor een vegetarische variant op de klassieker met kip. Lekker pittig en heerlijk met een dip van blauwe kaas. Je kunt het ook als (koude) snack bij de borrel serveren of als bijgerecht bij kip.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Buffalo bloemkool
1 flinke bloemkool, in roosjes gesneden
100 gram bloem
200 ml water
2 el paprikapoeder
1 el knoflookpoeder
1 el kipkruiden
Zout en peper naar smaak
3 eetlepels hot chilisaus
1 eetlepel olijfolie
Blauwe kaas dip
100 gram blauwe kaas
125 ml zure room
Bereidingswijze
Buffalo bloemkool
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Meng de bloem met het water en de paprika, knoflook, kipkruiden en zout en peper tot een glad beslag
Voeg de bloemkool toe en roer door tot alle bloemkool volledig is bedekt door het beslag
Verdeel de roosjes over de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet raken
Bak 25 minuten
Meng de chilisaus met de olijfolie in een grote kom
Voeg hier de gebakken bloemkoolroosjes aan toe en meng goed door elkaar
Verdeel de bloemkool opnieuw over de bakplaat en bak nog eens 25 minuten
Blauwe kaas dip
Prak de kaas fijn met een vork
Meng met de zure room en de yoghurt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-bloemkool-met-gegrilde-kip/