Recept Bloemkool met gegrilde kip
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Recept Bloemkool 'buffalo style' voor een vegetarische variant op de klassieker met kip. Lekker pittig en heerlijk met een dip van blauwe kaas. Je kunt het ook als (koude) snack bij de borrel serveren of als bijgerecht bij kip.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Buffalo bloemkool
  • 1 flinke bloemkool, in roosjes gesneden
  • 100 gram bloem
  • 200 ml water
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kipkruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels hot chilisaus
  • 1 eetlepel olijfolie
Blauwe kaas dip
  • 100 gram blauwe kaas
  • 125 ml zure room
Bereidingswijze
Buffalo bloemkool
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Meng de bloem met het water en de paprika, knoflook, kipkruiden en zout en peper tot een glad beslag
  4. Voeg de bloemkool toe en roer door tot alle bloemkool volledig is bedekt door het beslag
  5. Verdeel de roosjes over de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet raken
  6. Bak 25 minuten
  7. Meng de chilisaus met de olijfolie in een grote kom
  8. Voeg hier de gebakken bloemkoolroosjes aan toe en meng goed door elkaar
  9. Verdeel de bloemkool opnieuw over de bakplaat en bak nog eens 25 minuten
Blauwe kaas dip
  1. Prak de kaas fijn met een vork
  2. Meng met de zure room en de yoghurt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-bloemkool-met-gegrilde-kip/