Recept Tonijn met bosui en wakame
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een fris en makkelijk voorgerecht. Gebruik wel kraakverse tonijn omdat je het rauw opeet. Lekker met bosui en wakame.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Tonijntartaar
  • 120 gram zeer verse tonijn
  • ½ tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 2 tl sesamzaadjes
  • Wakame
  • 1 el mayonaise (zelfgemaakt of gekocht)
  • ½ tl wasabipasta
Zelfgemaakte mayonaise
  • 1 eierdooier
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 150 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze
Tonijntartaar
  1. Snijd de tonijn in hele kleine stukjes
  2. Doe de tonijn in een kom en meng met sojasaus en sesamolie en de bosui
  3. Verdeel het mengsel in twee porties
  4. Meng de mayonaise met de wasabi
  5. Trek een mooie streep wasabimayonaise elk bord
  6. Vorm twee mooie timbaaltjes van de tonijn en leg in het midden van elk bord
  7. Leg op elk timbaaltje een beetje wakame rn daarop een theelepel sesamzaadjes
  8. Zet de rest van de wakame op tafel
Zelfgemaakte mayonaise
  1. Zorg dat alle ingrediƫnten op kamertemperatuur zijn
  2. Doe de eierdooier met de mosterd en citroensap in een kom
  3. Klop door elkaar met een handmixer
  4. Giet dan beetje voor beetje de zonnebloemolie erbij
  5. Dit duurt ongeveer vijf minuten
  6. Een romige witte mayonaise is het resultaat
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-tonijn-met-bosui-en-wakame/