Recept Tonijn met bosui en wakame
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 2
- 120 gram zeer verse tonijn
- ½ tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
- 2 bosuitjes, fijngehakt
- 2 tl sesamzaadjes
- Wakame
- 1 el mayonaise (zelfgemaakt of gekocht)
- ½ tl wasabipasta
- 1 eierdooier
- 1 tl citroensap
- 1 tl mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- Snijd de tonijn in hele kleine stukjes
- Doe de tonijn in een kom en meng met sojasaus en sesamolie en de bosui
- Verdeel het mengsel in twee porties
- Meng de mayonaise met de wasabi
- Trek een mooie streep wasabimayonaise elk bord
- Vorm twee mooie timbaaltjes van de tonijn en leg in het midden van elk bord
- Leg op elk timbaaltje een beetje wakame rn daarop een theelepel sesamzaadjes
- Zet de rest van de wakame op tafel
- Zorg dat alle ingrediƫnten op kamertemperatuur zijn
- Doe de eierdooier met de mosterd en citroensap in een kom
- Klop door elkaar met een handmixer
- Giet dan beetje voor beetje de zonnebloemolie erbij
- Dit duurt ongeveer vijf minuten
- Een romige witte mayonaise is het resultaat
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-tonijn-met-bosui-en-wakame/
3.5.3208