Kip uit de Römertopf
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 1 hele scharrelkip
- 30 tenen knoflook gepeld
- 2 rode uien in ringen
- 2 el kipkruiden
- 1 el citroensap
- Week de Römertopf minimaal een half uur in koud water
- Droog af en leg op de bodem de rode uien
- Leg de gepelde knoflook op de uien
- Wrijf de kip goed in met de kipkruiden
- Leg de kip op de knoflooktenen
- Besprenkel de citroensap er over heen
- Doe de deksel op de topf
- Zet de schaal in een koude oven op de onderste richel
- Verwarm de oven op 180 graden
- Laat de kip 1 uur en drie kwartier garen
- Haal dan het deksel van de römertopf af en laat de kip nog 15 minuten bruin bakken
- De teentjes knoflook kun je uitknijpen en over de kip smeren of laat je gasten dat zelf aan tafel doen
- Serveer met gebakken aardappeltjes en broccoli of sperziebonen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kip-uit-de-romertopf/
3.5.3208