Kip uit de Römertopf
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Helemaal seventies met kip uit de Römertopf, een kleine schaal om een hele kip in de oven te bereiden.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 hele scharrelkip
  • 30 tenen knoflook gepeld
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 el kipkruiden
  • 1 el citroensap
Bereidingswijze
  1. Week de Römertopf minimaal een half uur in koud water
  2. Droog af en leg op de bodem de rode uien
  3. Leg de gepelde knoflook op de uien
  4. Wrijf de kip goed in met de kipkruiden
  5. Leg de kip op de knoflooktenen
  6. Besprenkel de citroensap er over heen
  7. Doe de deksel op de topf
  8. Zet de schaal in een koude oven op de onderste richel
  9. Verwarm de oven op 180 graden
  10. Laat de kip 1 uur en drie kwartier garen
  11. Haal dan het deksel van de römertopf af en laat de kip nog 15 minuten bruin bakken
  12. De teentjes knoflook kun je uitknijpen en over de kip smeren of laat je gasten dat zelf aan tafel doen
  13. Serveer met gebakken aardappeltjes en broccoli of sperziebonen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kip-uit-de-romertopf/