Recept Kip caprese met pesto
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijk gerecht dat geschikt is voor elk budget. De kipfilet, tomaten, mozzarella, aubergine en pesto zijn overal te koop. Een gouden combinatie! Lekker met een frisse groene salade en stokbrood met boter of gebakken krieltjes.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Kip caprese
  • 4 kipfilets
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 tomaten
  • 2 aubergines
  • Pesto (pot of zelfgemaakt)
  • Zout
  • Peper
  • 2 el oregano
  • Olijfolie
Zelfgemaakte pesto
  • 30 gram basilicum
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram cashewnoten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
Bereidingswijze
Kip caprese
  1. Doe de kipfilets met peper, zout, oregano en 2 eetlepels olijfolie in een plastic zak en kneed goed door elkaar
  2. Laat circa twee uur intrekken in de koelkast
  3. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie
  4. Verwarm de oven op 180 graden
  5. Leg de kipfilets naast elkaar in de ovenschaal
  6. Zet 25 minuten in de oven
  7. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie
  8. Gril de plakken in een hete grillpan circa twee minuten aan beide zijden
  9. Houd ze warm onder aluminiumfolie
  10. Snijd de tomaten in dunne plakken
  11. Snijd de mozzarella in dunne plakken
  12. Haal de kip uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
  13. Snijd de kipfilets doormidden
  14. Leg op een helft kipfilet een aubergine, een paar plakken tomaat en mozzarella
  15. Lepel wat pesto op de mozzarella
  16. Leg daar weer een plak aubergine op
  17. Leg de andere helft van de kipfilet daar bovenop
  18. Maak zo nog drie andere borden op
Zelfgemaakte pesto
  1. Doe de parmezaanse kaas, cashewnoten, basilicum en knoflook in een hoge maatbeker en giet er 4 el olijfolie bij
  2. Pureer met een staafmixer tot pesto
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-caprese-met-pesto/