Een makkelijk gerecht dat geschikt is voor elk budget. De kipfilet, tomaten, mozzarella, aubergine en pesto zijn overal te koop. Een gouden combinatie! Lekker met een frisse groene salade en stokbrood met boter of gebakken krieltjes.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Kip caprese
4 kipfilets
2 bollen mozzarella
4 tomaten
2 aubergines
Pesto (pot of zelfgemaakt)
Zout
Peper
2 el oregano
Olijfolie
Zelfgemaakte pesto
30 gram basilicum
30 gram parmezaanse kaas, geraspt
30 gram cashewnoten
1 teen knoflook, fijngehakt
Olijfolie
Bereidingswijze
Kip caprese
Doe de kipfilets met peper, zout, oregano en 2 eetlepels olijfolie in een plastic zak en kneed goed door elkaar
Laat circa twee uur intrekken in de koelkast
Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie
Verwarm de oven op 180 graden
Leg de kipfilets naast elkaar in de ovenschaal
Zet 25 minuten in de oven
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie
Gril de plakken in een hete grillpan circa twee minuten aan beide zijden
Houd ze warm onder aluminiumfolie
Snijd de tomaten in dunne plakken
Snijd de mozzarella in dunne plakken
Haal de kip uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
Snijd de kipfilets doormidden
Leg op een helft kipfilet een aubergine, een paar plakken tomaat en mozzarella
Lepel wat pesto op de mozzarella
Leg daar weer een plak aubergine op
Leg de andere helft van de kipfilet daar bovenop
Maak zo nog drie andere borden op
Zelfgemaakte pesto
Doe de parmezaanse kaas, cashewnoten, basilicum en knoflook in een hoge maatbeker en giet er 4 el olijfolie bij
Pureer met een staafmixer tot pesto
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-caprese-met-pesto/