Een makkelijke Indiase maaltijd waarbij je tijd bespaart door de madraspasta bij de supermarkt te kopen. De garnalencurry is mild en smaakt goed in combinatie met een frisse komkommer/yoghurt salade en witte rijst en naanbroodjes.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Garnalencurry
4 el madras pasta (pot van het merk Pataks)
800 gram roze garnalen
3 grote uien, gesnipperd
500 gram cherrytomaten
1 blik kokosmelk (400 ml)
Olijfolie
4 kleine naanbroodjes
Rijst
Komkommer/yoghurtsalade
1 komkommer
200 ml magere yoghurt
400 gram gemengde sla
Zout
Peper
Bereidingswijze
Garnalencurry
Verhit een lepel olijfolie in een wok of hapjespan
Fruit hierin de uien zachtjes tot ze glazig zijn
Voeg de madraspasta toe en schep door de uien
Voeg dan de garnalen toe en het blik kokosmelk
Breng aan de kook terwijl je de pasta goed mengt met de kokosmelk
Draai het vuur dan laag en voeg de cherrytomaten toe
Dek de pan af
Laat circa 20 minuten sudderen tot de tomaten zacht zijn
Lekker met naanbroodjes en witte rijst en komkommer/yoghurt salade
Komkommer/yoghurtsalade
Schaaf met behulp van een kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes
Leg 400 gram gemengde sla op een bord
Meng de komkommer met de yoghurt in een kom
Verdeel daarna over de sla
Bestrooi met een snuf zout en peper
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-garnalencurry-tomaat-en-ui/