Recept Garnalencurry met tomaat en ui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijke Indiase maaltijd waarbij je tijd bespaart door de madraspasta bij de supermarkt te kopen. De garnalencurry is mild en smaakt goed in combinatie met een frisse komkommer/yoghurt salade en witte rijst en naanbroodjes.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Garnalencurry
  • 4 el madras pasta (pot van het merk Pataks)
  • 800 gram roze garnalen
  • 3 grote uien, gesnipperd
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • Olijfolie
  • 4 kleine naanbroodjes
  • Rijst
Komkommer/yoghurtsalade
  • 1 komkommer
  • 200 ml magere yoghurt
  • 400 gram gemengde sla
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
Garnalencurry
  1. Verhit een lepel olijfolie in een wok of hapjespan
  2. Fruit hierin de uien zachtjes tot ze glazig zijn
  3. Voeg de madraspasta toe en schep door de uien
  4. Voeg dan de garnalen toe en het blik kokosmelk
  5. Breng aan de kook terwijl je de pasta goed mengt met de kokosmelk
  6. Draai het vuur dan laag en voeg de cherrytomaten toe
  7. Dek de pan af
  8. Laat circa 20 minuten sudderen tot de tomaten zacht zijn
  9. Lekker met naanbroodjes en witte rijst en komkommer/yoghurt salade
Komkommer/yoghurtsalade
  1. Schaaf met behulp van een kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes
  2. Leg 400 gram gemengde sla op een bord
  3. Meng de komkommer met de yoghurt in een kom
  4. Verdeel daarna over de sla
  5. Bestrooi met een snuf zout en peper
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-garnalencurry-tomaat-en-ui/