Recept Paprika gevuld met kipgehakt
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijk en gezond gerecht en echt Italiaans. De rode puntpaprika's zijn gevuld met kipgehakt en olijven, zongedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten. Makkelijk van te voren te maken. Geef er een frisse salade van geroosterde aubergine en mozzarella bij en geroosterde aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Gevulde paprika's
  • 50 g zwarte olijven, ontpit en fijngesneden
  • 10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
  • 1 handvol (= 20 g) basilicum, fijngehakt
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g kipgehakt
  • 4 grote puntpaprika's
  • Bereiding paprika’s
Aubergine/mozzarella salade
  • 1 grote aubergine
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 zak gemengde sla
  • 2 el balsamicoazijn
  • Olijfolie
Bereidingswijze
Gevulde paprika's
  1. Meng alle ingrediënten in een kom
  2. Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes er voorzichtig uit
  3. Maak met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult
  4. Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika's en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden
  5. Als je de paprika tegen het licht houdt, zie je hoe ver de vulling zit
  6. Vul de paprika tot de rand vol
  7. Leg de paprika's in een ovenschaal en schik de hoedjes ernaast
  8. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Aubergine/mozzarella salade
  1. Snij de aubergine in de breedte in dunne ronde plakken
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur
  3. Bestrijk elke plak aan beide kanten met wat olijfolie
  4. Gril de plakken 2 minuten per kant
  5. Laat uitlekken op keukenpapier
  6. Snij de mozzarella in dunne plakken
  7. Meng de sla met de balsamico azijn
  8. Verspreid over een groot bord
  9. Verdeel de aubergine over de sla
  10. Leg de plakken mozzarella ertussen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-paprika-gevuld-kipgehakt/