Een makkelijk en gezond gerecht en echt Italiaans. De rode puntpaprika's zijn gevuld met kipgehakt en olijven, zongedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten. Makkelijk van te voren te maken. Geef er een frisse salade van geroosterde aubergine en mozzarella bij en geroosterde aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Gevulde paprika's
50 g zwarte olijven, ontpit en fijngesneden
10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
1 handvol (= 20 g) basilicum, fijngehakt
1 handvol pijnboompitten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g kipgehakt
4 grote puntpaprika's
Bereiding paprika’s
Aubergine/mozzarella salade
1 grote aubergine
2 bollen mozzarella
1 zak gemengde sla
2 el balsamicoazijn
Olijfolie
Bereidingswijze
Gevulde paprika's
Meng alle ingrediënten in een kom
Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes er voorzichtig uit
Maak met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult
Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika's en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden
Als je de paprika tegen het licht houdt, zie je hoe ver de vulling zit
Vul de paprika tot de rand vol
Leg de paprika's in een ovenschaal en schik de hoedjes ernaast
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
Aubergine/mozzarella salade
Snij de aubergine in de breedte in dunne ronde plakken
Verhit een grillpan op hoog vuur
Bestrijk elke plak aan beide kanten met wat olijfolie
Gril de plakken 2 minuten per kant
Laat uitlekken op keukenpapier
Snij de mozzarella in dunne plakken
Meng de sla met de balsamico azijn
Verspreid over een groot bord
Verdeel de aubergine over de sla
Leg de plakken mozzarella ertussen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-paprika-gevuld-kipgehakt/