Recept Roodbaars met linzenpuree en asperges
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een Indiaas visgerecht met roodbaars en rode linzen. De asperges geven het gerecht een knapperige bite en de yoghurt is lekker fris naast de zachte linzen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 roodbaarsfilets met vel
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl garam masala
  • 125 gram rode linzen
  • 300 ml water
  • 100 gram aspergetips
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Boter
Bereidingswijze
  1. Doe de linzen samen met het water in een pan en breng aan de kook
  2. Zet dan het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken en roer af en toe door
  3. Breng dan op smaak met zout en peper
  4. Kook de asperges in 4 minuten gaar en giet af
  5. Kerf het vel van de roodbaarsfilets een paar keer in (dan voorkom je het opkrullen van het vel tijdens het bakken)
  6. Verhit een scheut olijfolie en een klein klontje boter in een koekenpan
  7. Bak de vis 4 minuten op de velkant
  8. Keer voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de huidkant
  9. Meng de yoghurt met de garam masala
  10. Dien alles met elkaar op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-roodbaars-linzenpuree-en-asperges/