Recept Kip tandoori
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Klassiek Indiaas ovengerecht met drumsticks op een frisse komkommersalade met feta en ui. Serveer er naanbroodjes bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Tandoori kip
  • 8 drumsticks
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 3 el garam masala
  • 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 4 cm gember, zeer fijn gehakt
  • Sap van twee limoenen
  • 1.5 el boter
Komkommersalade
  • 250 gram gemengde sla
  • 1 komkommer
  • 100 ml magere yoghurt
  • 75 gram feta
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
Tandoori kip
  1. Meng de garam masala met de yoghurt en zet een nacht in de koelkast
  2. Ontvel de drumsticks en leg ze in een grote kom
  3. Voeg de gember en knoflook aan de yoghurt toe en meng goed door elkaar
  4. Schep de yoghurt door de drumsticks en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn
  5. Sprenkel de limoensap over de gemarineerde drumsticks en schep nog eenmaal om
  6. Zet minimaal twee uur in de koelkast
  7. Verwarm de oven op 180 graden
  8. Leg de drumsticks naast elkaar in een ovenschaal
  9. Zet 30 minuten in de oven
  10. Smelt de boter en giet dan over de kip
  11. Zet weer terug in de oven en bak de kip nogmaals 30 minuten
Komkommersalade
  1. Schaaf de komkommer in dunne plakken
  2. Meng met de yoghurt
  3. Verdeel de sla over een grote schaal
  4. Leg de komkommer op de sla
  5. Verkruimel de feta over de komkommersalade
  6. Maal er wat zout en peper over
  7. Leg de drumsticks op de salade
  8. Strooi er de uienringen over
  9. Lekker met naanbroodjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-tandoori/