Recept Kip tandoori
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 2
- 8 drumsticks
- 200 ml Griekse yoghurt
- 3 el garam masala
- 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
- 4 cm gember, zeer fijn gehakt
- Sap van twee limoenen
- 1.5 el boter
- 250 gram gemengde sla
- 1 komkommer
- 100 ml magere yoghurt
- 75 gram feta
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- Zout
- Peper
- Meng de garam masala met de yoghurt en zet een nacht in de koelkast
- Ontvel de drumsticks en leg ze in een grote kom
- Voeg de gember en knoflook aan de yoghurt toe en meng goed door elkaar
- Schep de yoghurt door de drumsticks en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn
- Sprenkel de limoensap over de gemarineerde drumsticks en schep nog eenmaal om
- Zet minimaal twee uur in de koelkast
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de drumsticks naast elkaar in een ovenschaal
- Zet 30 minuten in de oven
- Smelt de boter en giet dan over de kip
- Zet weer terug in de oven en bak de kip nogmaals 30 minuten
- Schaaf de komkommer in dunne plakken
- Meng met de yoghurt
- Verdeel de sla over een grote schaal
- Leg de komkommer op de sla
- Verkruimel de feta over de komkommersalade
- Maal er wat zout en peper over
- Leg de drumsticks op de salade
- Strooi er de uienringen over
- Lekker met naanbroodjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-tandoori/
3.5.3217