Frisse salade die door de rokerige smaak van de aubergine en mozzarella niet misstaat als bijgerecht bij een robuust Italiaans vleesgerecht met rund, lam of kip.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
1 grote aubergine
2 bollen mozzarella
1 zak gemengde sla
2 el balsamicoazijn
Olijfolie
Bereidingswijze
Snij de aubergine in de breedte in dunne ronde plakken
Verhit een grillpan op hoog vuur
Bestrijk elke plak aan beide kanten met wat olijfolie
Gril de plakken 2 minuten per kant
Laat uitlekken op keukenpapier
Snij de mozzarella in dunne plakken
Meng de sla met de balsamico azijn
Verspreid over een groot bord
Verdeel de aubergine over de sla
Leg de plakken mozzarella ertussen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-aubergine-en-mozzarella-salade/