Een echte snack klassieker deze Kentucky Fried Chicken. Heerlijk om als snack bij de borrel te eten of maak deze knapperige kip en verpak ze in een wrap met gezonde groenten. Serveer er chilisaus bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Krokante kip
300 gram kipfilet
2 el kipkruiden
4 handjes cornflakes
1 ei
Wraps
4 wraps
4 kleine rode uien, in ringen gesneden
2 tomaten, in stukjes gesneden
½ komkommer, in plakken gesneden
1 avocado, in plakken gesneden
4 el creme fraiche
50 gram geraspte oude kaas
chilisaus
Bereidingswijze
Krokante kip
Verwarm de oven op 180 graden
Snijd de kip in mooie stukken
Doe daarna de cornflakes in een plastic zakje, knoop deze dicht en probeer de cornflakes een beetje te verkruimelen met je handen zodat de cornflakes iets kleiner worden
leg de verkruimelde cornflakes op een bord
Klop het ei los in een kom
Breng de kip op smaak met wat kipkruiden en haal daarna de kipstukken door het ei en daarna door de cornflakes
Ga zo door totdat je alle kip hebt gebruikt
Leg alle kipstukjes op een vel bakpapier en bak de kip ongeveer 15 minuten
Wraps
Bak de uien in wat olijfolie in een koekenpan glazig in 10 minuten
Verwarm de wraps in de magnetron, koeken- of grillpan volgens de gebruiksaanwijzing
Besmeer elke wrap met wat crème fraiche
Beleg elke wrap met wat ijsbergsla, tomaten, uien, komkommer, oude kaas en avocado en een kwart van de krokante kip
Rol op en serveer met chilisaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-wraps-krokante-kip/