Een heerlijk authentiek Hollands gerecht met sukadelappen en uien. Ideaal voor herfstige avonden en koude winterdagen. Het kost even tijd om te laten stoven, maar dat kun je ook de dag van te voren doen. Hoef je het de volgende dag alleen maar zachtjes op te warmen. Lekker met wat zilveruitjes, wortelpuree of rode kool met appeltjes en gebakken aardappels of aardappelpuree.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Hachee
500 gram sukadelappen, in blokjes
500 gram uien, gesnipperd
50 gram boter + 25 gram boter
2 eetlepels bloem
1 eetlepel azijn
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
750 milliliter bouillon
zout en peper, naar smaak
Wortelpuree
500 gram winterwortel, in stukken gesneden
snuf kaneel
peper
zout
Geroosterde krieltjes
200 gram krieltjes, doormidden gesneden
1 el gezouten boter
Bereidingswijze
Hachee
Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast
Verhit 50 gram boter in een braadpan
Doe het vlees in de pan en maal er wat peper overheen
Bak het vlees op laag vuur totdat het rondom bruin begint te kleuren
Schep het vlees uit de pan en zet even opzij
Voeg 25 gram boter toe aan het vet waarin het vlees is gebakken
Bak de uien totdat ze lichtbruin zien
Roer regelmatig
Voeg de bloem toe
Laat 3 minuten meebakken
Roer regelmatig
Voeg warme (niet kokende!) bouillon en azijn toe
Roer even door
Doe het vlees terug in de pan
Voeg laurierblaadjes toe
Laat de hachee vier uur op een zo zacht mogelijk vuurtje stoven
Haal dan de laurierblaadjes uit de pan
Verdeel de hachee over de borden
Wortelpuree
Kook de wortels in een laag water in 20 minuten gaar
Giet af en stamp fijn met een vork of pureestamper
Voeg een snuf kaneel en peper en zout naar maak toe
Geroosterde krieltjes
Verwarm de oven op 180 graden
Verdeel de boter over de krieltjes
Zet 40 minuten in de oven tot de krieltjes goudbruin zijn
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-hachee-met-wortel-en-krieltjes/