Recept hachee met wortel en krieltjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk authentiek Hollands gerecht met sukadelappen en uien. Ideaal voor herfstige avonden en koude winterdagen. Het kost even tijd om te laten stoven, maar dat kun je ook de dag van te voren doen. Hoef je het de volgende dag alleen maar zachtjes op te warmen. Lekker met wat zilveruitjes, wortelpuree of rode kool met appeltjes en gebakken aardappels of aardappelpuree.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Hachee
  • 500 gram sukadelappen, in blokjes
  • 500 gram uien, gesnipperd
  • 50 gram boter + 25 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 750 milliliter bouillon
  • zout en peper, naar smaak
Wortelpuree
  • 500 gram winterwortel, in stukken gesneden
  • snuf kaneel
  • peper
  • zout
Geroosterde krieltjes
  • 200 gram krieltjes, doormidden gesneden
  • 1 el gezouten boter
Bereidingswijze
Hachee
  1. Haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast
  2. Verhit 50 gram boter in een braadpan
  3. Doe het vlees in de pan en maal er wat peper overheen
  4. Bak het vlees op laag vuur totdat het rondom bruin begint te kleuren
  5. Schep het vlees uit de pan en zet even opzij
  6. Voeg 25 gram boter toe aan het vet waarin het vlees is gebakken
  7. Bak de uien totdat ze lichtbruin zien
  8. Roer regelmatig
  9. Voeg de bloem toe
  10. Laat 3 minuten meebakken
  11. Roer regelmatig
  12. Voeg warme (niet kokende!) bouillon en azijn toe
  13. Roer even door
  14. Doe het vlees terug in de pan
  15. Voeg laurierblaadjes toe
  16. Laat de hachee vier uur op een zo zacht mogelijk vuurtje stoven
  17. Haal dan de laurierblaadjes uit de pan
  18. Verdeel de hachee over de borden
Wortelpuree
  1. Kook de wortels in een laag water in 20 minuten gaar
  2. Giet af en stamp fijn met een vork of pureestamper
  3. Voeg een snuf kaneel en peper en zout naar maak toe
Geroosterde krieltjes
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verdeel de boter over de krieltjes
  3. Zet 40 minuten in de oven tot de krieltjes goudbruin zijn
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-hachee-met-wortel-en-krieltjes/