Recept Rosbief bonbons
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze bonbons van rosbief zijn makkelijk van te voren klaar te maken. Ideaal als je 's avonds gasten krijgt. De rosbief wordt gevuld met appel, walnoten en gorgonzola. Lekker als voorgerecht met salade van spinazie.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 6 plakken rosbief
  • ¾ zoetzure appel (Jonagold of Elstar)
  • Handjevol walnoten plus een paar extra voor op de spinazie
  • 25 gram gorgonzola
  • 1 goede theelepel appelstroop
  • Paar blaadjes spinazie
  • ½ gesnipperd sjalotje
  • 1 el balsamicoazijn
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Beleg twee schaaltjes van 10 cm doorsnee met vershoudfolie
  2. Leg in elk schaaltje drie plakken rosbief (de plakken moeten de schaal overlappen want je vouwt ze over de vulling heen)
  3. Snij de appel in kleine blokjes
  4. Snij de kaas in blokjes
  5. Hak de walnoten in kleine stukjes
  6. Meng dit samen in een kom
  7. Voeg de appelstroop en een snuf peper en zout toe
  8. Meng goed door elkaar
  9. Leg in elk bakje de helft van de vulling en druk goed aan
  10. Vouw nu de rosbief over de vulling zodat de vulling bedekt is
  11. Vouw de vershoudfolie over de bonbons
  12. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast
  13. Haal de bonbons minimaal 30 minuten voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  14. Leg wat blaadjes spinazie op twee borden
  15. Besprenkel met wat balsamicoazijn
  16. Voeg nog wat walnoten toe en wat gesnipperde sjalot
  17. Leg de bonbon op de spinazie
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-rosbief-bonbons/