Deze bonbons van rosbief zijn makkelijk van te voren klaar te maken. Ideaal als je 's avonds gasten krijgt. De rosbief wordt gevuld met appel, walnoten en gorgonzola. Lekker als voorgerecht met salade van spinazie.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
6 plakken rosbief
¾ zoetzure appel (Jonagold of Elstar)
Handjevol walnoten plus een paar extra voor op de spinazie
25 gram gorgonzola
1 goede theelepel appelstroop
Paar blaadjes spinazie
½ gesnipperd sjalotje
1 el balsamicoazijn
Peper
Zout
Bereidingswijze
Beleg twee schaaltjes van 10 cm doorsnee met vershoudfolie
Leg in elk schaaltje drie plakken rosbief (de plakken moeten de schaal overlappen want je vouwt ze over de vulling heen)
Snij de appel in kleine blokjes
Snij de kaas in blokjes
Hak de walnoten in kleine stukjes
Meng dit samen in een kom
Voeg de appelstroop en een snuf peper en zout toe
Meng goed door elkaar
Leg in elk bakje de helft van de vulling en druk goed aan
Vouw nu de rosbief over de vulling zodat de vulling bedekt is
Vouw de vershoudfolie over de bonbons
Zet minimaal 30 minuten in de koelkast
Haal de bonbons minimaal 30 minuten voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
Leg wat blaadjes spinazie op twee borden
Besprenkel met wat balsamicoazijn
Voeg nog wat walnoten toe en wat gesnipperde sjalot
Leg de bonbon op de spinazie
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-rosbief-bonbons/