Een heerlijke comfortfood cake met stukjes stroopwafel. Ik kocht de stroopwafel al in stukjes bij een stroopwafel tentje op de markt, maar je kunt ook een pak kopen en zelf in stukjes snijden. Heerlijk bij een kop warme koffie of thee.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediƫnten
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
4 eieren
Snuf zout
Snuf kaneelpoeder
200 gram stroopwafels, in kleine stukjes gesneden
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175 graden
Doe de boter met de suiker en vanillesuiker in een grote kom
Kneed met je handen tot alles met elkaar gemengd is
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe
Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen
Als alle eieren toegevoegd zijn pak je een mixer
Voeg nu al mixend beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe
Mix goed tot al het meel is opgenomen en je een mooi stevig beslag hebt
Voeg dan de snuf zout en kaneel toe
Voeg 175 gram stroopwafelstukjes toe
Schep met een lepel goed door het beslag
Bekleed een cakevorm met bakpapier
Schep het beslag in de vorm en strijk glad met een mes
Verdeel de overige 25 gram stroopwafel over de cake
Zet de cake 60 minuten in de oven
Haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-cake-gevuld-stroopwafel/