Recept Cake gevuld met stroopwafel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke comfortfood cake met stukjes stroopwafel. Ik kocht de stroopwafel al in stukjes bij een stroopwafel tentje op de markt, maar je kunt ook een pak kopen en zelf in stukjes snijden. Heerlijk bij een kop warme koffie of thee.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediƫnten
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • Snuf zout
  • Snuf kaneelpoeder
  • 200 gram stroopwafels, in kleine stukjes gesneden
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Doe de boter met de suiker en vanillesuiker in een grote kom
  3. Kneed met je handen tot alles met elkaar gemengd is
  4. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe
  5. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen
  6. Als alle eieren toegevoegd zijn pak je een mixer
  7. Voeg nu al mixend beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe
  8. Mix goed tot al het meel is opgenomen en je een mooi stevig beslag hebt
  9. Voeg dan de snuf zout en kaneel toe
  10. Voeg 175 gram stroopwafelstukjes toe
  11. Schep met een lepel goed door het beslag
  12. Bekleed een cakevorm met bakpapier
  13. Schep het beslag in de vorm en strijk glad met een mes
  14. Verdeel de overige 25 gram stroopwafel over de cake
  15. Zet de cake 60 minuten in de oven
  16. Haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-cake-gevuld-stroopwafel/