Recept Entrecote in koffie
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Entrecote in een marinade van koffie met venkelzaad en chilipoeder. Verrassend lekker door het bittere van de koffie en de anijssmaak van de venkel. Lekker met de zoete puree van koolrabi/wortel. Geef er patat met mayonaise bij. Of gebakken aardappels, dat kan ook.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Entrecotes
  • 2 entrecotes (circa 150 gram per stuk)
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el gemalen koffie
  • 3 el olijfolie
Wortel/koolrabi puree
  • 400 gram koolrabi (ik kocht een zak voorgesneden koolrabi)
  • 200 gram winterwortel, in stukken gesneden
  • 1 tl mosterd
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
Entrecotes
  1. Doe de chilipoeder, venkelzaad, koffie en olijfolie in een vijzel en stamp fijn tot marinade
  2. Wrijf de entrecotes in met elk de helft van de marinade
  3. Marineer afgedekt twee uur in de koelkast
  4. Laat daarna 20 minuten op kamertemperatuur komen
  5. Verhit een grillpan op hoog vuur
  6. Grill de entrecotes circa 1.5 minuut per kant (ligt aan de dikte) tot medium rare
  7. Wil je medium gebakken vlees dan gril je de entrecotes 30 seconden langer per kant
  8. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
Wortel/koolrabi puree
  1. Kook de wortelen en koolrabi in een kleine laag water (de groenten moeten net onderstaan) in 25 minuten gaar
  2. Giet af en pureer met een staafmixer tot puree
  3. Voeg de mosterd toe en peper en zout naar smaak
  4. Roer door de puree
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-entrecote-koffie/