Entrecote in een marinade van koffie met venkelzaad en chilipoeder. Verrassend lekker door het bittere van de koffie en de anijssmaak van de venkel. Lekker met de zoete puree van koolrabi/wortel. Geef er patat met mayonaise bij. Of gebakken aardappels, dat kan ook.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Entrecotes
2 entrecotes (circa 150 gram per stuk)
1 tl venkelzaad
1 tl chilipoeder
1 el gemalen koffie
3 el olijfolie
Wortel/koolrabi puree
400 gram koolrabi (ik kocht een zak voorgesneden koolrabi)
200 gram winterwortel, in stukken gesneden
1 tl mosterd
Peper
Zout
Bereidingswijze
Entrecotes
Doe de chilipoeder, venkelzaad, koffie en olijfolie in een vijzel en stamp fijn tot marinade
Wrijf de entrecotes in met elk de helft van de marinade
Marineer afgedekt twee uur in de koelkast
Laat daarna 20 minuten op kamertemperatuur komen
Verhit een grillpan op hoog vuur
Grill de entrecotes circa 1.5 minuut per kant (ligt aan de dikte) tot medium rare
Wil je medium gebakken vlees dan gril je de entrecotes 30 seconden langer per kant
Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
Wortel/koolrabi puree
Kook de wortelen en koolrabi in een kleine laag water (de groenten moeten net onderstaan) in 25 minuten gaar
Giet af en pureer met een staafmixer tot puree
Voeg de mosterd toe en peper en zout naar smaak
Roer door de puree
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-entrecote-koffie/