Recept Cake met Snickers
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
- 4 Snickers
- 150 gram suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram melkchocola
- Scheut melk
- Verwarm de oven op 160 graden
- Doe de suiker en vanillesuiker in een grote kom
- Smelt de boter in een pan of magnetron zacht en roer door de suiker
- Voeg dan een voor een de eieren toe terwijl je blijft roeren
- Voeg dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en blijf roeren
- Je hebt nu een mooi geel zacht deeg
- Snij 3 Snickers in kleine stukjes
- Voeg toe aan het deeg en roer goed door elkaar
- Bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet 'm goed in met boter)
- Stort het deeg in de vorm
- Zet 70 minuten in de oven
- Haal dan uit de oven en laat afkoelen
- Doe de vierde Snickers in een kom samen met de melkchocolade en een scheutje melk
- Doe 1.5 minuut in de magnetron tot de chocolade gesmolten is (of smelt in steelpan op laag vuur)
- Roer dan goed door
- Giet de vloeibare chocolade over de cake
- Laat iets afkoelen en snij in plakken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/cake-recept-snickers/
3.5.3217