Recept Gevulde Koek
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte Hollandse lekkernij deze gevulde keuken met amandelspijs. Gebruik wel echte roomboter voor een bakkerssmaak. Wedden dat je nooit meer voor de supermarkt koeken gaat!
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 10
Ingrediƫnten
  • 150 gram amandelspijs
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter, in stukken gesneden
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 10 amandelnoten
Bereidingswijze
  1. Meng de suiker, bakmeel en boter en zout in een kom en kneed tot een soepel deeg
  2. Omwikkel het met plastic folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Rol de deegbal uit tot een lap van een halve centimeter dik
  5. Steek er 20 rondjes uit
  6. Leg 10 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  7. Verdeel het amandelspijs over de rondjes
  8. Leg de andere 10 rondjes op de met spijs beklede rondjes en druk rondom aan met een vork
  9. Meng het overige ei met de melk
  10. Bestrijk de bovenkant van de koeken met het ei
  11. Druk in elke koek een amandelnoot
  12. Zet 20 minuten in de oven
  13. Haal dan de koeken eruit en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-gevulde-koek/