Een echte Hollandse lekkernij deze gevulde keuken met amandelspijs. Gebruik wel echte roomboter voor een bakkerssmaak. Wedden dat je nooit meer voor de supermarkt koeken gaat!
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 10
Ingrediƫnten
150 gram amandelspijs
200 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram lichte basterdsuiker
150 gram roomboter, in stukken gesneden
Snuf zout
1 ei
1 el melk
10 amandelnoten
Bereidingswijze
Meng de suiker, bakmeel en boter en zout in een kom en kneed tot een soepel deeg
Omwikkel het met plastic folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 200 graden
Rol de deegbal uit tot een lap van een halve centimeter dik
Steek er 20 rondjes uit
Leg 10 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Verdeel het amandelspijs over de rondjes
Leg de andere 10 rondjes op de met spijs beklede rondjes en druk rondom aan met een vork
Meng het overige ei met de melk
Bestrijk de bovenkant van de koeken met het ei
Druk in elke koek een amandelnoot
Zet 20 minuten in de oven
Haal dan de koeken eruit en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-gevulde-koek/