Een licht en lekker voorgerecht met eend gegaard in currysaus. De rijstvellen vul je met de eend, spinazie en lychees. Die kun je bij de toko kopen in een blik. Geef er de saus bij om de rolletjes in te dopen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
2 eendenborsten
30 gram suiker
2 el rode currypasta
1 blik kokosmelk
2 el vissaus
Sap van ½ limoen
1 blik lychees op sap
50 gram spinazie
6 rijstvellen
Bereidingswijze
Verwarm de helft van het blik kokosmelk in een grote (hapjes)pan
Voeg de rode curry pasta toe en roer goed door
Laat circa 5 tot 6 minuten zachtes sudderen
Voeg dan de rest van de kokosmelk, vissaus en de suiker toe
Laat circa 5 minuten pruttelen totdat de suiker is opgelost
Haal het vel van de eendenborsten
Snijd de eendenborsten in dunne plakken
Voeg toe aan de curry
Voeg het limoensap toe
Laat 15 minuten zachtjes koken
Zeef de curry boven een kom en bewaar het vocht
Snij de lychees in kleine stukjes
Week een rijstvel in warm water en leg op een schone keukendoek
Leg daar wat reepjes eend op en wat stukjes lychee en wat spinazieblaadjes
Rol het rijstvel op
Maak zo nog vijf andere rollen
Verdeel de currysaus over vier kommen
Snijd de rijstrollen doormidden en geef iedereen anderhalve rol
Dien op met de saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-lenterolletjes-eendenborst/