Recept Lenterolletjes met eendenborst
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een licht en lekker voorgerecht met eend gegaard in currysaus. De rijstvellen vul je met de eend, spinazie en lychees. Die kun je bij de toko kopen in een blik. Geef er de saus bij om de rolletjes in te dopen.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 eendenborsten
  • 30 gram suiker
  • 2 el rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • Sap van ½ limoen
  • 1 blik lychees op sap
  • 50 gram spinazie
  • 6 rijstvellen
Bereidingswijze
  1. Verwarm de helft van het blik kokosmelk in een grote (hapjes)pan
  2. Voeg de rode curry pasta toe en roer goed door
  3. Laat circa 5 tot 6 minuten zachtes sudderen
  4. Voeg dan de rest van de kokosmelk, vissaus en de suiker toe
  5. Laat circa 5 minuten pruttelen totdat de suiker is opgelost
  6. Haal het vel van de eendenborsten
  7. Snijd de eendenborsten in dunne plakken
  8. Voeg toe aan de curry
  9. Voeg het limoensap toe
  10. Laat 15 minuten zachtjes koken
  11. Zeef de curry boven een kom en bewaar het vocht
  12. Snij de lychees in kleine stukjes
  13. Week een rijstvel in warm water en leg op een schone keukendoek
  14. Leg daar wat reepjes eend op en wat stukjes lychee en wat spinazieblaadjes
  15. Rol het rijstvel op
  16. Maak zo nog vijf andere rollen
  17. Verdeel de currysaus over vier kommen
  18. Snijd de rijstrollen doormidden en geef iedereen anderhalve rol
  19. Dien op met de saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-lenterolletjes-eendenborst/